Siyasetçilerden Narin paylaşımları

19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşılırken siyaset dünyasından başsağlığı dilekleri geldi.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 12:46
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 16:01
Siyasetçilerden Narin paylaşımları
CS
Canan Salman Editör

8 yaşındaki Narin Güran  18 gün önce Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kayboldu.

Devlet, Narin’i bulmak için tüm imkanlarını seferber etti. Tüm dereler, göletler su altı ekiplerince tarandı. 18 gün sonra jandarma Narin’in cansız bedenini bir dere içinde çuvala konulmuş olarak bulundu.

Türkiye, üzüntüye boğulurken siyaset dünyasından da başsağlığı dilekleri geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olayı büyük bir üzüntüyle öğrendiğini söyledi.

X hesabından paylaşım yapan Özel, günlerdir canlarını dişlerine takarak kendi kızlarını arar gibi bölgede faaliyet yürüten tüm güvenlik güçlerine ve sivil ekiplere yürekten teşekkür etti.

Özgür Özel, olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve kamuoyunun bu süreçte hızlı ve doğru bilgilendirilmesini temenni etti.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da duygusal bir paylaşım yaptı.

“Narin, güzel yavrum; Seni yaşatamadık, seni koruyamadık, seni kurban verdik. Hepimizi affet… Küçük yaşında çok büyük bir kötülüğe muhatap oldun. Bunu asla hak etmedin. Bu dünyadan ukdeyle göçtün, bu yaşamdan alacağın var” diyen Dervişoğlu, başka çocukların benzer bir kaderi yaşamaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurguladı.

Dervişoğlu, “O zaman 85 milyona dert olan azabı biraz hafifletecek, ruhunu biraz olsun serinleteceğiz. Mekanın belli ki cennettir. Allah rahmet eylesin.” İfadelerini kullandı.

"Başımız sağ olsun" diyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda,  Narin Güran'ın ölümü ile ilgili sorumluların en ağır cezayı alması için sürecin bizzat takipçisi olacaklarını duyurdu.

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa