Şahan Gökbakar'ın villasına yıkım kararı!

Ünlü oyuncusu ve komedyen Şahan Gökbakar’ın Marmaris'te bulunan villasının kaçak olması gerekçesiyle yıkım kararı alındığı öğrenildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 14:30
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 14:46
Şahan Gökbakar'ın villasına yıkım kararı!
DHA
Kaynak DHA

Canlandırdığı Recep İvedik karakteriyle Türkiye'nin sevilen isimleri arasında yer alan ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Marmaris'teki villasının yıkım kararıyla büyük şok yaşadı.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, yaptığı incelemelerde komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar 2018 yılında Marmaris'te satın aldığı villasının kaçak olduğunu tespit ettiği öğrenildi.

Villanın mülkiyeti, Şahan Gökbakar'ın ortağı olduğu Çamaşırhane Film Yapım Anonim Şirketi’ne ait. Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün 9 Kasım 2022'de verdiği kararla, villa ve ek yapılarının yapı kayıt belgeleri iptal edildi. 

Kaçak yapılar nedeniyle bu kararın alındığı belirtilirken, aynı zamanda izinsiz faaliyetler nedeniyle villanın sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Marmaris Belediyesi de yapı ilgilisine yıkım tebligatları yapılması konusunda uyarıldı.

Yargı Süreci ve Yıkım Kararı

Marmaris Belediyesi, 15 Aralık 2023'te iptal kararına karşı Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu davaların yıkım işlemlerini engellemediğini ve yasal süreçlerin devam ettiğini belirtti. 6 Eylül 2024'te Marmaris Belediyesi’ne gönderilen yazıyla, mahkemeden yürütmeyi durdurma veya iptal kararı çıkmadığı bir kez daha hatırlatıldı. Yıkımın Marmaris Belediyesi tarafından gerçekleştirilmemesi durumunda, yasal olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bu işlemi yapması gerektiği ifade edildi.

Yasal Süre

Bakanlık, yıkımın gerçekleştirilebilmesi için gerekli makine ve ekipman desteğinin Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden sağlanabileceğini belirtti. Yıkımın yapılmaması durumunda ise yapıların yıkım maliyetlerinin yüzde 100 fazlasının Marmaris Belediyesi'nden tahsil edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Yasal sürecin devam ettiği bu olayda, yıkım işlemlerinin kısa sürede başlaması bekleniyor.

Öte yandan Şahan Gökbakar'ın karadan ulaşımın olmadığı koydaki lüks villasını bir süre önce Ankara’daki profesörden 10 milyon liraya satın aldığı iddia edilmişti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa