Manisa'da hamile kadına şiddet olayında gelişme! Şahsa hapis istemi

Manisa'nın Akhisar ilçesinde hamile Sude Naz A. sokak ortasında şiddet uygulayan Yılmaz Akman 6,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 14:59
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 15:41
Manisa'da hamile kadına şiddet olayında gelişme! Şahsa hapis istemi
Ecem Çetin Editör

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Yılmaz Akman'ın hamile Sude Naz A.'ya sokak ortasında sopayla darp ettiği olayla ilgili bir gelişme yaşandı. 

Olayın ardından daha önce birçok kez sabıkası olduğu öğrenilen ve mahkemeye sevk edilen Akman, cezaevine gönderilmişti. 

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasıyla birlikte zanlı hakkında iddianame hazırlandı.

6,5 yıla kadar hapis cezası

İddianamede, "Beden ve ruh sağlığı açısından kendini savunamayacak durumdaki kadını silahla kasten yaralamak" ve "Alenen hakaret" suçlarından 6,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

"Hamileyim, yardım edin" diye bağırmama rağmen kimse yardım etmedi"

Olay sırasında 5,5 haftalık hamile olduğunu belirten Sude Naz A., savcılık ifadesinde yaşadıklarını detaylı bir şekilde anlattı. Genç kadın, Akman’ın kendisine sopa ile vurduğunu, yere düştüğünü ve çevredeki insanlardan yardım istese de kimsenin müdahale etmediğini söyledi. Şiddet anında "Hamileyim, yardım edin" diye bağırmasına rağmen etraftakilerin sessiz kaldığını belirten Sude Naz A., yaşadığı travmanın düşük tehlikesi oluşturduğunu ifade etti.

"En ağır cezayı alsın, hapisten çıkmasın"

Sude Naz A., sürekli olarak şiddete maruz kaldığını Yılmaz Akman’ın en ağır cezayı almasını istediğini belirtti. Genç kadın ayrıca, Akman’ın bir daha hapisten çıkmaması gerektiğini vurguladı.

Ne olmuştu? 

Olay, Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; 37 yaşındaki Yılmaz Akman ile birlikte yaşadığı öğrenilen 19 yaşındaki Sude Naz A., sokakta tartışmaya başladı. Bunun üzerine genç kadın kaçmaya başladı ancak Yılmaz Akman,  çay ocağı önünde yakalayarak elindeki sopa ile haile kadına defalarca vurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa