Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti iddiası

Gazeteci Nedim Şener, teğmenleri yönlendiren süreci “organize edenler” araştırılırken Bölük Komutanı M.'nin TSK’dan istifa dilekçesi verdiğini duyurdu.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 15:33
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 15:48
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti iddiası
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Genç teğmenlerin yemin töreni gündemdeki yerini koruyor.

Milli Savunma Üniversitesi mezuniyet töreni sonrasında teğmenlerin kılıç çekerek kaldırılan eski yemini etmeleri tartışma yaratmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı konuya ilişkin inceleme başlatmıştı.

MSB kaynakları, inceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemlerin yapılacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “O kılıçları kime çekiyorsunuz?” diye tepki göstermişti.

Bunların ordu içinde bulunmasının ‘kabul edilemez’ olduğunu vurgulayan Erdoğan, süratle gerekli temizliğin yapılacağı mesajı vermişti.

Erdoğan, ordu üzerinden siyasi hesap görülmesine fırsat vermeyeceklerinin altını çizmişti.

Cumhurbaşkanının "Gereken yapılacak" mesajı sonrası sıcak bir gelişme yaşandı.

Gazeteci Nedim Şener, Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin istifasını verdiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmesini aktaran Şener, incelemenin yeminin içeriği ile ilgili olmadığını belirtti.

Şener, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) böyle bir tartışmanın içine atacağını bile bile onları bu konuda yönlendiren, ‘organize eden’ biri ya da birilerinin olup olmadığının araştırıldığını dile getirdi.

Nedim Şener,  olayın bir FETÖ organizasyonu olduğuna işaret etti. FETÖ’nün önce “TSK içinde cemaatler etkili” düşüncesini yaydığını, daha sonra öğrencileri toplumdaki bu algıyı kırmaları bahanesiyle yönlendirdiğini kaydetti.

Askerlikten azıcık anlayanların dahi, genç teğmenlerin komutanlarının teşviki/emri/izni olmadan böyle bir şey yapmalarının mümkün olmadığını bileceğine dikkati çeken Şener şunları ifade etti:

Nedim Şener, genç teğmenlerin resmi program sonrası okul yönetiminin bilgisi dışında düzenledikleri yeminin daha önceden provası yapılmış gibi göründüğünü dile getirdi.

Öğrencilerin toplanma biçimi ,Teğmen Ebru Eroğlu’nun yemini ezberden okuyup öğrencilerin tekrarının bunu gösterdiğini aktaran Şener, “O alana basın mensuplarının yönlendirilmesi de bunu gösteriyor. Yani perde arkasında olanlar işin medya ayağını da düşünmüşler” dedi.

Şener, dışarıdakiler kadar içeride teğmenlere emir ve teşvik verebilecek konumdaki Takım-Bölük-Tabur-Alay Komutanlığı düzeyinde rütbelilere dikkatli bakmak gerektiğini yazdı.

Teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M.’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa ettiği bilgisini paylaşan Şener, sosyal medya hesabı X’ten bu olaydan ders çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Nedim Şener, “Küçük bir kanama gibi üzeri örtülüp iyileşti sanılmamalı. O kanama içerideki büyük bir hastalığın işareti olabilir. Ve eğer içerideki hastalığa neden olan FETÖ’cü mikroplar son unsuruna kadar bertaraf edilmezse sadece TSK, MSÜ değil Türkiye’yi daha kötü günler bekliyor demektir.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa