Gümrük yine kaçakçılığı affetmedi: 253 araç ele geçirildi!

Gümrükler Muhafaza ekipleri,son 3 ayda düzenlediği operasyonlar kapsamında çalıntı veya yurt dışından usulsüz işlemlerle getirilen 253 taşıtı ele geçirdi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 16:18
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 16:18
Gümrük yine kaçakçılığı affetmedi: 253 araç ele geçirildi!
DHA
Kaynak DHA

Ticaret Bakanlığı'nın Gümrükler Muhafaza ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında haziran, temmuz ve ağustos aylarında gerçekleştirdikleri operasyonlarda dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Bu kapsamda Gümrükler Muhafaza ekipleri, ticari kaçakçılığa karşı yürütülen operasyonlar sırasında, gümrüklü yerlerde ve sahalarda rutin denetimlerini sıklaştırdı.  

Şüphelilere yönelik inceleme başlatıldı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ticari eşya kaçakçılığına karşı yürütülen çalışmalar kapsamında 79 ayrı araç yakalama operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi. 

Gümrük sahalarına gelen taşıtlar ve yolculara yönelik yapılan gümrük tescil işlemleri sırasında şüpheli görülen kişiler ve taşıtlara yönelik detaylı incelemeler başlatıldı.

İncelemeler sonucu, bazı taşıtların çalıntı olduğu, bazılarının ise Türkiye'de parçalanmak üzere şase ve plakalarının değiştirilerek usulsüz kullanıma sunulmak üzere hazırlandığı tespit edildi.

253 Araç Ele Geçirildi

Ekipler, incelemeler doğrultusunda düzenledikleri operasyonlarda toplamda 253 taşıta el koydu. Olaylarla ilgili soruşturmalar, ilgili Cumhuriyet başsavcılıkları nezdinde devam ediyor.

Bu operasyonlar, yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirilen ve usulsüz şekilde kullanılan araçların tespitine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü gösteriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa