Narin Güran (8) cinayetinde 21 kişi daha gözaltına alındı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 gün sonra çuval içerinde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili 21 gözaltı kararı verildi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 16:29
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 16:58
Narin Güran (8) cinayetinde 21 kişi daha gözaltına alındı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

19 gündür kayıp olan olan 8 yaşındaki Narin Güran’dan acı haber geldi.

Bu sabah 08.45’te Narin Güran’ın cansız bedeni daha önce defalarca aranan Eğertutmaz deresinde JAK ve JÖH timlerince bulundu.

Narin’in cansız bedeninin bir çuvala konulduktan sonra suya bırakıldığı ve üzerinin taş ve ağaç dallarıyla örtülerek fark edilmemesi için doğal bir görünüm verildiği ortaya çıktı.

Otopsi için Narin’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Adli Tıp’tan ön otopsi raporunun kısa sürede çıkması bekleniyor. Eğerturmaz Deresi’nin daha önce de aranması sebebiyle Narin’in cansız bedeninin bu aramalardan sonra getirilip dere yatağına konulma ihtimalini gündeme getirdi.

Güvenlik yetkilileri ve hukukçular, bunun cinayetin planlayıp tasarlayarak işlendiği, delillerin gizlendiği ve karartıldığı, cenazenin bulunmasını önlemek için bilinçli bir çalışma yapıldığı, arama kurtarma ekiplerinin yanıltılmak istediğini ortaya koyduğuna işaret ediyor.

Uzmanlar, cinayetin ve sonrasında cenazenin saklanmasının birden fazla kişinin olayda sorumluluğu olduğunu dile getiriyor.

Bu noktada gözler aileye çevriliyor. Abluka altına tutulan köye giriş çıkışlara izin verilmiyor.

Bu süreçte 21 kişi için daha gözaltı kararı çıktı.

Kararı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıkladı. Sosyal medya X hesabından paylaşım yapan Bakan Tunç, cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini belirtti.

Soruşturmaya 4 ek görevlendirme

Bakan Tunç, herkesi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirildiğini dile getirdi.

Otopsi raporu bekleniyor

 Narin ile ilgili otopsi işleminin sürdüğünü aktaran Bakan Tunç, soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verildiğini duyurdu. 

Öte yandan, kırsal Tavşantepe Mahallesi’ne 2 kilometre mesafedeki Eğerturmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın yakınları otopsi yapılan Adli Tıp Kurumunun önünde bekliyor.

Defin için mezar yeri kazılıyor

Defin işlemleri için hazırlıklar başlarken mahalle mezarlığına getirilen kepçe, mezar açmaya başladı.

Mahallede alınan geniş güvenlik önlemleri de sürüyor. 




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa