Yahudi yönetmenden Filistinlilere destek: Yanınızdayım

Yahudi yönetmen Sarah Friedland, 81. Uluslararası Venedik Film Festivali’nde aldığı ödülü Filistin halkının özgürlük mücadelesine adadı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 18:32
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 18:32
Yahudi yönetmenden Filistinlilere destek: Yanınızdayım
EK
Esra Koçak Editör

Bu yıl 81'incisi düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali, büyük ödül "Altın Aslan"ın kazananının açıklanmasıyla sona erdi. İspanyol yönetmen Pedro Almodovar, "The Room Next Door" filmiyle bu prestijli ödülün sahibi oldu. Almodovar’ın etkileyici filmi, festivalin en dikkat çeken yapımları arasında yer aldı.

Geleceğin Aslanı Ödülü Sarah Friedland’ın

Festivalde geleceğin yönetmenlerini onurlandıran "Geleceğin Aslanı" ödülü, ABD’li yönetmen Sarah Friedland’ın "Familiar Touch" adlı filmine verildi. Ödül töreninde duygusal bir konuşma yapan Friedland, Musevi kökenli olmasına rağmen Filistin halkına olan desteğini açıkça dile getirdi.

Filistin halkına adanan ödül

Friedland, ödülünü Gazze’de süregelen çatışmalar ve işgalle ilişkilendirerek Filistinlilere adadı. Konuşmasında, "Bu ödülü, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 336. gününde ve işgalin 76. yılında kabul ediyorum. Özgürlük mücadelesinde Filistin halkının yanındayım" ifadelerini kullandı. Friedland’ın bu sözleri, festivalde geniş yankı uyandırdı.

İtalyan sanatçılardan festival yönetimine tepki

Öte yandan, birçok İtalyan sanatçı da festival yönetimine Gazze'de devam eden olaylar karşısındaki sessizliği nedeniyle eleştirilerde bulundu. Sanatçılar, İsrail yapımı filmlerin festivalde gösterilmesine izin verilmesini protesto ederek, festivalin bu konuda tarafsız kalmasına tepki gösterdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa