İmamoğlu: "'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeye devam edin"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teğmenlerin yemini ile ilgili sözlerini eleştirdi ve teğmenlere destek verdi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 19:40
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 20:21
İmamoğlu: '''Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeye devam edin''
EK
Esra Koçak Editör

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kara Harp Okulu'nun mezuniyetinde teğmenlerin kılıçlı yemini ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atması sonrası başlayan tartışmalara katıldı. İmamoğlu, teğmenlere seslenerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz' demeye devam edin" dedi

Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganıyla yemin etmesi sonrasında yaşanan tartışmalara yönelik açıklamalarda bulundu. Bilecik’te yaptığı konuşmada, bu sloganın eleştirilmesine tepki gösteren İmamoğlu, teğmenlere cesur bir şekilde destek verdi.

"Teğmenler, 'Mustafa Kemal’in Askerleriyiz' demeye devam edin"

İmamoğlu, konuşmasında genç teğmenlere seslenerek, "Mustafa Kemal’in askerleriyiz demeye devam edin. Darbeymiş, menfaatmiş... Hadi oradan" ifadelerini kullandı. Bu sözlerle teğmenlerin yanında olduğunu belirten İmamoğlu, Atatürk’ün Türkiye’nin ortak değeri olduğunu vurguladı.

"Harbiye’nin pırıl pırıl mezunlarıyla uğraşarak siyasi rant elde ediliyor"

İmamoğlu, mezuniyet töreni sonrasında yaşanan tartışmaları eleştirerek, ülkedeki sorunlar çözülmemişken genç teğmenlerle uğraşılmasını üzüntüyle izlediğini dile getirdi. "Neredeyse hiçbir meseleyi kafalarının arkasında bir ajanda olmadan tartışamadığımız günleri yaşıyoruz" diyen İmamoğlu, her olayın siyasi bir rant aracı haline getirilmesini eleştirdi. Gençlerin bilime, akla ve sanata odaklanabilmeleri için güvenli bir ortam sağlanması gerektiğini belirtti.


"Sönmüş bir ateş harlanmak isteniyor"

Konuşmasının bir diğer bölümünde İmamoğlu, mezuniyet töreni sonrasındaki tartışmaların özellikle bir toplantıda yeniden gündeme getirilmesine dikkat çekti. "Olaydan 8 gün sonra sönmüş bir ateş harlanmak isteniyor" diyen İmamoğlu, bu tür ayrıştırıcı söylemleri kınadığını belirtti. İmamoğlu, "Bu milleti kavga ettirmeden bir gün geçirmeyecek misiniz?" diyerek bu anlayışa tepki gösterdi.

"İnsanlar kucaklaşacak diye korkuyorlar"

İmamoğlu, bazı kesimlerin toplumun bir araya gelmesinden korktuğunu ifade ederek, "İnsanlar kucaklaşacak diye ödü kopuyor bunların" dedi. Gençlerin, mezuniyet töreninde ebedi başkomutan Atatürk’e teşekkür ettiklerini belirten İmamoğlu, "Bunun nesi suç?" diyerek, siyasetin kışladan uzak tutulması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün 86 milyonun ortak değeri olduğunu hatırlatan İmamoğlu, genç teğmenlere "Mustafa Kemal’in askerleriyiz demeye devam edin" çağrısında bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa