İsrail tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin mesajı gündem oldu

Filistin'de İsrail güçleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin son mesajı sosyal medyada gündem oldu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 20:15
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 20:16
İsrail tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin mesajı gündem oldu
EK
Esra Koçak Editör

Filistin’de İsrail güçleri tarafından şehit edilen ve ABD vatandaşı da olan Ayşenur Ezgi Eygi, arkadaşları tarafından iyi kalpli ve yardımsever bir insan olarak anılıyor. Eygi'nin, Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekmek için verdiği mücadele, çevresi tarafından cesur ve adanmış bir tavır olarak nitelendirildi.

Ayşenur Ezgi Eygi’nin sosyal medyada gündem olan mesajı

Ayşenur’un katıldığı bir etkinlikte el yazısıyla kaleme aldığı mesaj, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. ABD’de Müslümanlar tarafından kurulan Wasat isimli sivil toplum kuruluşunun etkinliğinde yazdığı notta, "Benim için Wasat, Allah’a tam bir teslimiyet içinde desteklemem gereken ümmettir. Birbirini dosdoğru yolda desteklemeye adanmış bir topluluktur" ifadelerini kullanmıştı. Bu mesaj, onun Filistin davasına olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Arkadaşları onu anlatıyor: "Cesur ve iyi kalpli biriydi"

ABD’deki arkadaşları, Ayşenur’un hayatını Filistin’deki acıları dünyaya duyurmaya adadığını anlattı. Arkadaşlarından biri, "Bana sürekli, 'Olanlar hakkında daha çok şey yapmamız gerekiyor, insanlara anlatmamız lazım. Çünkü Filistin’de olanlar dehşet verici ve kimse bunu görmüyor' diyordu" şeklinde konuştu. Eygi’nin, İsrail’in Gazze’de yaptığı zulmü tüm dünyaya duyurmayı bir misyon haline getirdiği ifade edildi.

Ayşenur’un arkadaşları ayrıca onun çevresindekilere elinden gelen her yardımı yapan, iyi kalpli bir insan olduğunu belirtti. "Çok cesur yürekli bir insandı. Tüm sene boyunca benim tüm akademik problemlerimde bana yardımcı oldu" sözleriyle onu anlattılar.

ABD’de anma etkinliği

ABD’de yüzlerce kişi Ayşenur Ezgi Eygi için bir araya gelerek anma etkinliği düzenledi. Wasat sivil toplum kuruluşu, Eygi’nin ihtiyaç sahipleri için yemek hazırladığı bir fotoğrafını sosyal medya hesaplarında paylaşarak onu andı. Bu etkinlik, Ayşenur’un yardımseverliğini ve mücadelesini bir kez daha hatırlattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa