Kabine yarın toplanıyor, gündemde ne var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak kabinenin gündemi oldukça yoğun olacak. Toplantıda iç ve dış gelişmeler ele alınacak.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 20:28
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 20:28
Kabine yarın toplanıyor, gündemde ne var?
AA
Kaynak AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği Kabine toplantısında, ekonomi, dış politika ve terörle mücadele başlıkları ele alınacak. Beştepe'deki toplantıda özellikle ekonomi ve dış politika konularının öne çıkması bekleniyor.

Ekonomide OVP değerlendirilecek

5 Eylül'de açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ekonomi başlıca gündem maddesi olacak. Toplantıda, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi için izlenecek yol haritası tartışılacak. Ayrıca, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konuları da masaya yatırılacak. Hükümetin ekonomi politikalarındaki 3 yıllık hedefleri değerlendirilerek, bu hedeflere ulaşılması için gerekli adımlar belirlenecek.

Gazze’deki gelişmeler ve ateşkes görüşmeleri

Kabine toplantısında dış politika başlığında, İsrail’in 11 aydır Gazze’de sürdürdüğü saldırılar ele alınacak. Gazze’de yaşanan insani krizin sona erdirilmesi için devam eden ateşkes görüşmelerinde gelinen son durum değerlendirilecek. Ayrıca, Gazze’ye insani yardımların ulaştırılması konusunda yapılan çalışmalar gözden geçirilecek. Türkiye’nin bölgedeki diplomatik girişimleri ve uluslararası aktörlerle yapılan müzakereler de toplantıda önemli bir yer tutacak.

Terörle mücadelede son durum

Kabine toplantısında yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden terörle mücadele operasyonları da mercek altına alınacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) terör örgütlerine karşı yürüttüğü başarılı operasyonlar değerlendirilecek. Özellikle son dönemde artan terörle mücadele faaliyetleri ve bu alandaki stratejik adımların toplantıda geniş bir şekilde ele alınması bekleniyor.

Toplantıdan çıkacak kararlar, Türkiye’nin hem ekonomik hedeflerini hem de dış politika ve güvenlik stratejilerini şekillendirecek.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa