Bakan Tekin'den yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Yeni eğitim ve öğretim yılı başlarken Milli Eğitim Bakanı Tekin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin Türk eğitim tarihinde dönüm noktası olacağını söyledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 20:40
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 20:40
Bakan Tekin'den yeni eğitim-öğretim yılı mesajı
AA
Kaynak AA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına Türk eğitim tarihinde bir dönüm noktası oluşturacağına inandıkları Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile adım attıklarına işaret ederek, "Beceri temelli bu modelin getirdiği dönüşümün eğitim sistemimizin birçok meselesine çözüm sağlayacağını inanıyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tekin, okulların yeniden açılmasıyla öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin büyük bir heyecanla yeni döneme kavuşacağını belirterek, bu yeni başlangıcın hayırlı olmasını diledi.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitime yeni bir dönem"

Bakan Tekin, bu eğitim-öğretim yılına Türkiye’nin eğitim tarihinde bir dönüm noktası oluşturacağına inandıkları "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile başladıklarını ifade etti. Eğitim programlarının çağın gereklerine uygun olarak yeniden hazırlandığını belirten Tekin, müfredatın %35 oranında sadeleştirildiğini söyledi. "Beceri temelli bu modelin getireceği dönüşümün eğitim sistemimizin birçok sorununa çözüm sağlayacağına inanıyorum" diyen Tekin, yeni programların okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeylerinde uygulanacağını belirtti.

Öğretmenlerin bu yeni modele hazırlık yaptıklarını vurgulayan Tekin, mesleki çalışma dönemlerinde gerekli eğitimlerin verildiğini ve yıl boyunca hizmet içi eğitimlerin sürdürüleceğini ifade etti. Öğretmenlerin uygulama aşamasında karşılaştıkları sorunlarda yanlarında olacaklarını da ekledi.

"Mesleki ve teknik eğitim milli bir sorumluluk"

Bakan Tekin, mesleki ve teknik eğitimin yeni eğitim-öğretim yılındaki ikinci önemli proje olacağını söyledi. Bu alanı milli bir sorumluluk olarak gördüklerini belirten Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi'ni hatırlatarak, "herkesin bir mesleği olmalı" anlayışını benimsediklerini vurguladı. Ülkenin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla 74 strateji belirlediklerini kaydeden Tekin, bu stratejilerle çocukların potansiyellerini ortaya çıkarmayı ve erken dönemde yeteneklerini keşfetmeyi hedeflediklerini belirtti.

"Okul-Aile işbirliğini güçlendireceğiz"

Yeni dönemde önem verilecek üçüncü konu ise okul-aile işbirliği olacak. Tekin, ebeveynlerin eğitim-öğretim süreçlerine katkılarını artırmak için farkındalık projeleri geliştirdiklerini ve bu kapsamda "Velivizyon Platformu"nu hayata geçirdiklerini açıkladı. Bu platformun ilk içeriği olarak hazırlanan 27 bölümlük "Ailem" dizisinin, çeşitli mecralarda yayınlandığını belirtti.

"Birlikte Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz"

Yaklaşık 20 milyon öğrenci, 1,2 milyon öğretmen ve milyonlarca veli ile büyük bir eğitim ailesi olduklarını hatırlatan Bakan Tekin, "El birliğiyle birbirimizi destekleyerek, yeni nesillerin inşasında üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye Yüzyılı’nın hakkını vereceğiz" dedi. Öğretmenlere başarılar dileyen Tekin, velilere ise saygılarını sundu.

Öğrencilere yönelik mesajında ise Bakan Tekin, "2024-2025 eğitim-öğretim yılının kendinizi daha iyi tanıdığınız, becerilerinizi keşfettiğiniz, iyilikte yarıştığınız bir yıl olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa