3 ili sağanak ve fırtına vurdu

Adana, Osmaniye ve Sivas'ta etkili olan sağanak yağış ve fırtına, ağaçları ve telefon direklerini devirdi, toprak kaymalarına neden oldu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 21:10
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 21:36
3 ili sağanak ve fırtına vurdu
DHA
Kaynak DHA

Adana ve Osmaniye'nin yüksek kesimlerinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına, ağaçları ve telefon direklerini devirdi, bir evin çatısını uçurdu. Feke ve Sarıçam ilçelerinde ise yıldırım düşmesi sonucu orman yangınları meydana geldi. Sivas'ta da sağanak sonrası meydana gelen toprak kayması nedeniyle bazı araçlar yolda mahsur kaldı. 

Öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına, Osmaniye'nin Kadirli ve Adana'nın Kozan ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi.

İlçe merkezlerinde yollar ve caddeler su altında kalırken, sürücüler ilerlemekte zorlandı.

Ağaçlar devrildi

Kadirli Caddesi'nde bulunan ağaçlar ve Tepecikören Mahallesi'ndeki telefon direkleri fırtınanın etkisiyle yola devrildi.

Şevkiye Mahallesi'nde ise bir evin çatısı rüzgar nedeniyle uçtu. Akdam Mahallesi'nde de dolu yağışı etkili oldu.

Orman yangınlarına müdahale ediliyor 

Adana'nın Sarıçam ilçesi Kösefakılı Mahallesi ve Feke ilçesi Belenköy Mahallesi'nde yıldırım düşmesi sonucu orman yangınları çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kösefakılı Mahallesi'ndeki yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, Belenköy'deki yangının ise etrafının çevrildiği ve büyük oranda kontrol altına alındığı bildirildi.

Sivas'ta heyelan

Suşehri'nde öğleden sonra etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Suşehri- İmranlı karayolu Saraycık ve Cevizliköy arasında toprak kayması meydana geldi.

Dağdan akan çamurlu toprak, kara yolunu kısmen trafiğe kapattı. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken bazı araçlar çamur birikintisinde mahsur kaldı. Karayolları ekipleri yolu temizlemek için çalışma başlattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa