EGO seferlerine kış ayarı geliyor

EGO Genel Müdürlüğü okulların açılmasıyla birlikte toplu taşıma araçlarında kış tarifesine geçileceğini duyurdu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 22:43
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 23:02
EGO seferlerine kış ayarı geliyor
EK
Esra Koçak Editör

Binlerce Ankaralının ulaşım için tercih ettiğin EGO, toplu taşıma araçlarında kış tarifesine geçileceğini duyurdu. 

EGO resmi hesabından yapılan açıklamada 9 Eylül pazartesiden itibaren kış tarifesine geçileceği bilgisi paylaşıldı. 

EGO Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 

"EGO Genel Müdürlüğü okulların açılmasıyla birlikte toplu taşıma hizmetlerinde (Otobüs, Metro ve ANKARAY) tam kapasite ile kışlık servis programında çalışacaktır.

Kuruluşumuzca, 2024-2025 eğitim-öğrenim yılının başlamasıyla birlikte yolcu yoğunluk oranlarındaki artış, genel mesai ve okulların ders başlangıç-bitiş saatleri de dikkate alınarak kışlık çalışma programı hazırlanmıştır.

Okulların açılacağı 09 Eylül 2024 Pazartesi günü itibarıyla toplu taşıma hizmetlerinde tam kapasite ile kışlık servis programına geçilecektir.

Otobüs kışlık çalışma programında; toplam bin 498 araç ile 407 hatta, toplam 9 bin 346 sefer düzenlenerek Başkentlilere hizmet verilecektir.

Raylı Sistemlerde (Metro ve ANKARAY) ise hafta içinde sabah ve akşam yoğun saatlerde tren sefer aralığı ortalama 4,5 dakika; ara saatlerde ise ortalama 9 dakika olarak planlanmıştır.

Toplu taşıma hizmetlerimizde Kuruluşumuz saha denetim sorumluları, Otobüs Filo Takip ve Raylı Sistem Kontrol Merkezlerince anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için derhal ilave otobüs ve tren servisleri verilecektir.

407 güzergâhta hizmet vermeye devam eden EGO otobüslerinin güncel hareket saatleri ve güzergâhlarına, 08 Eylül 2024 Pazar gecesi saat 24.00’ten itibaren EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve Kuruluşumuz internet sitesinden (www.ego.gov.tr) ulaşılabilir.

Tüm öğretmenlerimiz, öğrenci ve velilerimize, sağlıklı, başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa