Otopsi tamamlandı: Güran'ın cansız bedeni deforme olmuş

Otopsi işlemi yapılan Narin hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Baro Başkanı Eren, Güran'ın cansız bedeninin deforme olduğunu söyledi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
08 Eylül 2024 23:39
GÜNCELLEME
08 Eylül 2024 23:52
Otopsi tamamlandı: Güran'ın cansız bedeni deforme olmuş
EK
Esra Koçak Editör

19 gündür aranan ve bugün cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın otopsi işlemi tamamlandı. 

10 saat süren otopsinin ardından Güran'ın cenazesi toprağa verilmek üzere köyüne götürülecek. 

Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran ile ilgili Adli Tıp raporu bekleniyordu. Detaylı raporun 15 gün sonra gelmesi beklenirken ön rapor detayları ortaya çıktı. Buna göre Narin'in boynunda boğma izi bulunduğu, 15 gün suda kaldığı, ayağında kırık olduğu tespit edildi.

Diyarbakır’da 21 Ağustos’tan bu yana kayıp olarak aranan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde bulundu. Güran'ın kaybolduğu günden bu yana aramalar sürerken, acı haber 19 gün sonra geldi. Olayla ilgili olarak 21 kişi gözaltına alındı ve otopsi işlemleri Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda tamamlandı.

Baro başkanı Nahit Eren’den açıklamalar

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, otopsi işlemlerine ilişkin yaptığı basın açıklamasında, Narin Güran’ın bedeninin deforme olduğunu belirterek, "Nasıl öldürüldüğü ile ilgili net bir şey söylemek şu an için zor" dedi. Eren, otopsi işlemlerinin 8 saati aşkın süredir devam ettiğini ve içeride 14 uzmanın çalıştığını söyledi. Otopsiye kendisinin de katıldığını belirten Eren, kesin bir sonuca ulaşmak için biyolojik ve patolojik incelemelerin tamamlanmasını beklemek gerektiğini vurguladı.

Kıyafetleri ve  Elif-ba kitabı da çuvalda bulundu

Narin Güran’ın cansız bedeninin yanında kaybolduğu gün üzerindeki kıyafetler, Kuran kursuna giderken kullandığı Elif-ba kitabı ve terliklerinin de bulunduğunu ifade eden Eren, olayın aydınlatılması için detaylı incelemelerin sürdüğünü belirtti.

Adli Tıp Kurumu’nun raporu tamamlandığında olayın nasıl gerçekleştiğine dair daha net bilgilere ulaşılması bekleniyor.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in bir çuval içinde, üzeri taş ve dallarla kapatılarak gizlenmiş halde bulunduğunu belirtti. Mahalleye giriş-çıkışlar yasaklanırken, Narin'in bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bir Cumhuriyet başsavcıvekili ve 3 Cumhuriyet savcısını görevlendirirken, aralarında Narin'in ailesinin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa