İsrail ordusundan Batı Şeria'ya baskın...

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentine ağır iş makineleri eşliğinde baskın düzenlediği bildirildi.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 04:26
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 06:32
İsrail ordusundan Batı Şeria'ya baskın...
AY
Arif Yücel Editör

İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tulkerim kentine düzenlediği hava destekli baskın, Filistin resmi haber ajansı WAFA tarafından duyuruldu. Haberde, İsrail ordusunun ağır iş makineleriyle Tulkerim'e girerek altyapıya zarar verdiği ve Tulkerim Mülteci Kampı'nda iletişim ve internet hatlarının kesildiği belirtildi.

Ayrıca, baskına tepki gösteren Filistinli gençlere İsrail askerlerinin gerçek mermiyle müdahale ettiği ifade edildi. Benzer bir baskının Nablus'taki Balata Mülteci Kampı'na da düzenlendiği ve burada da olayların çıktığı aktarıldı.

İsrail ordusu, 28 Ağustos'ta Batı Şeria'daki Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına, "Yaz Kampları" adını verdiği ve 2002'deki 2. İntifada'dan bu yana en kapsamlı saldırılarını başlattığını duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 28 Ağustos'tan bu yana Cenin'de 21, Tubas'ta 8, Tulkerim'de 7, El Halil'de 3 olmak üzere toplam 39 Filistinli hayatını kaybetti ve 145 kişi yaralandı. İsrail ordusu, 10 gün süren saldırıların ardından Batı Şeria'dan geri çekildi.

Ayrıca, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalarda 692 Filistinli hayatını kaybetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa