Çorum'u sağanak yağış vurdu...

Çorum'da etkili olan sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. İşte yaşananlar ve meteorolojiden son tahminler...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 06:10
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 06:10
Çorum'u sağanak yağış vurdu...
AY
Arif Yücel Editör

Çorum'da etkili olan sağanak yağış, kentte su baskınlarına ve yollarda su birikintilerine neden oldu.

Akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak, kent merkezinde özellikle Buharaevler Mahallesi'nin bazı bölümlerinde, Gazi Caddesi Emniyet Kavşağı, Mehmet Akif Ersoy, Akşemseddin ve Dr. Sadık Ahmet caddeleri ile Abide Kavşağı'nda büyük su birikintilerinin oluşmasına yol açtı.

Rögarların taşması sonucu sürücüler trafikte ilerlemekte zorluk yaşarken, düşük kotta bulunan bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Çorum Belediyesi'nden yapılan açıklamada, sağanak nedeniyle 120 farklı adresten su baskını ihbarı alındığı belirtildi.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, su baskını ihbarı yapılan bazı noktaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Meteorolojiden son tahminler

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre, Marmara’nın kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Zonguldak, Düzce, Sinop, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt çevreleri, Balıkesir'in kuzeyi, Muğla'nın doğusu, Antalya'nın iç kesimleri, Diyarbakır’ın doğusu ve Van’ın güney kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının, Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun doğusu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile ülkenin doğu kesimlerinde ise güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği; ayrıca İstanbul ve Kırklareli'nin Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kısa süreli kuvvetli rüzgarların (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa