İzmir Seferihisar'daki orman yangını söndürüldü

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, Belen Tepesi'ndeki ormanda 3 ayrı noktada çıkan yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu söndürüldü.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 06:55
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 06:55
İzmir Seferihisar'daki orman yangını söndürüldü
AY
Arif Yücel Editör

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Belen Tepesi'ndeki ormanlık alanda çıkan 3 ayrı yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

İlk yangın, saat 20.00 civarında Çolak İbrahim Bey Mahallesi'ndeki Belen Tepesi'nde başladı. Ormandan yükselen alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucunda alevler kontrol altına alındı. Ancak aynı bölgede kısa süre sonra 2 farklı noktada daha yangın çıktı. Saat 23.30'a kadar süren müdahale sonucu, yangınlar tamamen söndürüldü.

Ekiplerin yanı sıra gönüllü vatandaşlar da söndürme çalışmalarına katıldı. Jandarma, yangınların çıkış nedenini araştırmak üzere inceleme başlattı.

Muğla'daki orman yangını 2'nci gününde

Muğla'nın Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün saat 13.00 civarında başlayan yangın, ekiplerin hem havadan hem de karadan müdahalesi ile kısmen kontrol altına alındı. Söndürme çalışmaları halen devam ederken, gece görüşlü 2 helikopter de yangına müdahale ederek alevlerin tamamen söndürülmesi için çalışmalara katkı sağlıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa