Ankara'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesi protesto edildi

Ankara'da kadın sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesine karşı protesto düzenledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 08:25
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 08:26
Ankara'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesi protesto edildi
AA
Kaynak AA

Kadın Meclisleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi, Genç Feministler Federasyonu ve Sosyalistler Partisi'nden (SOLDEP) kadın üyelerin de dahil olduğu bir grup, Diyarbakır'da hayatını kaybeden Narin Güran için Ankara Kızılay'daki Sakarya Caddesi'nde bir araya geldi.

"Narin'in katilleri bulunsun", "Narin'in ölümünü karanlıkta bırakmayacağız" ve "Narin, sönmeyen isyanımızdır" yazılı pankartlar taşıyan protestocular, "Narin'in hesabını soracağız", "Aile ve tarikat zulmüne son" ve "Çocukların kaderi ölüm değildir" sloganları attılar.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez

'Hepimiz o çuvaldayız'

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, yaptığı konuşmada, "Bugün bulunan o çuvalın içinde yalnızca Narin yok; bu ülkenin iktidarı, hepimizin utancı var. Hepimiz o çuvaldayız" dedi. Suiçmez, gerçeklerin açığa çıkması için yayın yasağının kaldırılması gerektiğini ve otopsi sonuçlarını beklediklerini belirterek, Türkiye'deki cezasızlık politikasının sona ermesi ve çocuklar ile kadınların istismarı ve ölümüne sebep olan sistemin değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ankara Kadın Meclisi Temsilcisi Tuana Gençer

'Bu ölümler durdurulabilir'

Ankara Kadın Meclisi Temsilcisi Tuana Gençer ise sivil toplum kuruluşları adına konuşarak, Narin’in aslında yarın okula gitmesi gerektiğini hatırlattı ve "Çocuk istismarı ve bu ölümler durdurulabilir. Her sabah, çocukların, kadınların ve hayvanların çuvallar içinde ölü bulunmadığı bir güne uyanmak mümkün. Kadın cinayetlerinin durdurulabildiği gibi çocukları korumak da mümkün. Çocukları Koruma Kanunu tam uygulanırsa çocuklar yaşar, okullarda risk tarama formları kullanılırsa istismar önlenebilir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa