Meteoroloji'den yerel sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji'den gelen son raporlara göre bugün bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağış var. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak?

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 09:11
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 09:55
Meteoroloji'den yerel sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava tahminlerine göre, Marmara'nın kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Zonguldak, Düzce, Sinop, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Yerel sağanak beklenen bölgeler

Balıkesir'in kuzeyi, Muğla'nın doğusu, Antalya'nın iç kesimleri, Diyarbakır’ın doğusu ve Van’ın güney bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisini göstereceği öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarında artış bekleniyor

Hava sıcaklıklarının Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun doğusu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda ciddi bir değişikliğin olması beklenmiyor.

Rüzgar kuzeyli yönlerden etkili olacak

Rüzgarın ise genel olarak kuzeyli yönlerden eseceği, Akdeniz kıyıları ve yurdun doğu bölgelerinde güney ve batılı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette hissedileceği öngörülüyor. 

İki il için kuvvetli rüzgar uyarısı

İstanbul ve Kırklareli’nin Karadeniz kıyılarında kuzey yönünden kısa süreli kuvvetli (30-50 km/sa) rüzgarın eseceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa