ABD'de gündem seçim: Trump-Harris düellosu için geri sayım

ABD'de başkan adayları Donald Trump ve Kamala Harris, yarın ilk kez canlı yayında kozlarını paylaşacak. İşte Trump-Harris tartışmasıyla ilgili detaylar...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 09:45
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 10:40
ABD'de gündem seçim: Trump-Harris düellosu için geri sayım
Hakan Öksüz Editör

ABD, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine hazırlanırken, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump ile Demokratların başkan adayı Kamala Harris, 10 Eylül Salı akşamı canlı yayında kozlarını paylaşacak. Harris ve Trump’ın bu ilk yüz yüze tartışması, ABC News kanalında gerçekleşecek.

Müzakereler haftalarca sürdü

Harris-Trump karşılaşması, haftalar süren müzakerelerin ardından kesinleşti. ABD Başkanı Joe Biden ile eski Başkan Donald Trump, geçtiğimiz Mayıs ayında CNN’de bir tartışma programında karşı karşıya gelmişti. Bu tartışmanın ardından Biden’a adaylıktan çekilmesi yönünde baskılar artmış, sonunda Biden yarıştan çekildiğini açıklamıştı.

ABC kanalında yüzleşecekler 

Biden adaylıktan çekilmeseydi, Eylül ayında yine ABC’de Trump ile bir kez daha karşılaşacaktı. Biden’ın çekilmesinin ardından Harris, sadece ABC kanalında Trump ile tartışmaya katılmak istediğini belirtti. 

Trump ise birkaç kez bu kanalı eleştirdi ve katılım konusunda kararsız olduğunu ima etti. Tüm tartışmalara rağmen her iki taraf da ABC’de canlı yayında buluşmayı kabul etti.

Düello 90 dakika sürecek

Tartışma, ABC spikerleri David Muir ve Linsey Davis tarafından yönetilecek ve 90 dakika sürecek. Program, izleyicisiz bir ortamda gerçekleşecek. İki reklam arası verilmesi beklenen tartışmada, bu molalar sırasında adayların seçim ekipleriyle iletişim kurmasına izin verilmeyecek.

Tartışmanın formatı nasıl olacak?

ABC, tartışmanın formatını net bir şekilde belirledi. Adaylara, soruları yanıtlamaları ve karşı argümanlar sunmaları için ikişer dakika verilecek. Öte yandan verilecek ilave bir dakikada adaylara açıklama yapma fırsatı sunulacak. 

Tartışma boyunca hiçbir aday sahnede aksesuar veya önceden hazırlanmış not kullanamayacak. Kapanış konuşmaları için her iki adaya da iki dakikalık süre tanınacak. Son konuşmayı yapma hakkı ise yazı turayı kazanan Trump'ın olacak. Bu tartışmada açılış konuşması yapılmayacak.

Mikrofon kuralı netleşti

Bir süredir tartışma konusu olan mikrofon kullanımına dair de kurallar netleşti. Adayların mikrofonları, sadece konuşma sıraları geldiğinde açık olacak. Harris'in kampanya ekibi, her iki adayın mikrofonlarının tartışma boyunca açık kalmasını talep etmişti. Trump'ın ekibi ise önceki tartışmalarda olduğu gibi mikrofonların sadece konuşma sırasında açık kalmasını istedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa