Irak'ın kuzeyine hava harekatı gerçekleştirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde terörist hedeflerine yönelik hava harekatı düzenledi. Operasyonda 21 hedef imha edildi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 10:02
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 10:32
Irak'ın kuzeyine hava harekatı gerçekleştirildi
O
Onur Çetinkaya Editör

Kahraman Mehmetçik, sınır ötesinde teröristlere darbe üstüne darbe indirmeye devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Gara, Hakurk bölgelerinde tespit ettiği  mağaraları bir bir yok ederken teröristleri de etkisiz hale getiriyor.

Suriye'nin kuzeyi de Mehmetçik tarafından abluka altına alınmış durumda. Kahramanlar terör unsurlarını yok ettikleri başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerine yönelik bir hava harekâtı gerçekleştirdiğini açıkladı. 

21 hedef imha edildi

Bu harekat kapsamında, terörist unsurların bulunduğu 21 hedefin imha edildiği belirtildi. Bakanlığın açıklamasında, harekatta yerli ve milli mühimmatın kullanıldığı ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelede azim ve kararlılıkla devam ettiği ifade edilerek, operasyonlar sırasında masum sivillere, dost unsurlara ve kültürel varlıklara zarar verilmemesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı bildirildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa