Narin Güran'ın naaşı yakınlarına teslim edildi

Diyarbakır'da öldürülüp çuvala konularak taşlarla üzeri örtülmüş olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın naaşı yakınlarına teslim edildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 10:13
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 10:30
Narin Güran'ın naaşı yakınlarına teslim edildi
AA
Kaynak AA

Narin Güran'ın cenazesi ailesine teslim edildi

Diyarbakır'da Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Cenazenin bugün Tavşantepe Mahallesi’nde defnedileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

Arama çalışmaları 21 Ağustos'ta başladı

Narin Güran, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos tarihinde kayboldu. Bunun üzerine kaybolan çocuğu bulmak için geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, 8 yaşındaki kız çocuğunun cansız bedenine 2 Eylül tarihinde Eğertutmaz Deresi’nde ulaşıldı.

Muhtar ve aynı zamanda amca tutuklandı

Soruşturma kapsamında, Tavşantepe Mahallesi Muhtarı olan ve aynı zamanda Narin Güran’ın amcası olduğu öğrenilen S.G., gözaltına alınarak ifadesi alındı. 2 Eylül’de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanan S.G., şu an cezaevinde bulunuyor. Soruşturmanın detayları incelenmeye devam ediyor.

Vali Zorluoğlu olayın detaylarını açıkladı

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin 2 Eylül sabahı saat 08.45’te Eğertutmaz Deresi kenarında, çuval içerisinde, üzeri taş ve ağaç dallarıyla gizlenmiş şekilde bulunduğunu açıkladı. Zorluoğlu, ilk bulgulara göre Narin Güran’ın öldürüldükten sonra dere kenarına çuval içinde taşındığını ve cesedin suyun içine yerleştirilip doğal bir görüntü verilerek gizlendiğini belirtti.

24 kişi gözaltına alındı

Soruşturma çerçevesinde, Narin Güran’ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası S.G.'nin eşi dahil olmak üzere toplamda 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri alındıktan sonra soruşturmanın derinleştirileceği ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılacağı belirtildi.

Defin işlemi bugün gerçekleşecek

Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından Narin Güran’ın cenazesi ailesine teslim edildi. Bugün Tavşantepe Mahallesi'nde defnedilmesi planlanan cenaze için aile ve yakınları büyük bir yas içinde. Olay, yerel halk ve tüm ülkede büyük bir üzüntüye yol açtı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa