Kuzey Irak'ta 1 asker şehit oldu

Irak kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütleriyle çıkan çatışmada ağır yaralanan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar şehit oldu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 10:28
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 11:07
Kuzey Irak'ta 1 asker şehit oldu
O
Onur Çetinkaya Editör

Kahramanlar, sınır ötesindeki kilit bölgelerinde teröristlere nefes aldırmamakta kararlığını sürdürdü. 

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı her geçen gün artarken Milli Savunma Bakanlığı,  Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonlara dair paylaşımda bulunuyor.

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde tespit edilen 15 PKK/YPG'li terörist ile Irak’ın kuzeyindeki 1 terörist, Avaşin bölgesinde ise 5 PKK’lı terörist olmak suretiyle toplamda 21 terörist öldürüldü. 

Diğer yandan  terörist unsurların bulunduğu 21 hedefin imha edildi. Bakanlığın açıklamasında, harekatta yerli ve milli mühimmatın kullanıldığı ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

Kuzey Irak'tan acı haber

 Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta ağır yaralanan  Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın şehit olduğunu duyurdu. 

Kuzey Irak'ta şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın Trabzon'un Sürmene’ e ilçesine kayıtlı olduğu öğrenilirken şehidin baba ocağına ise Türk bayrağı asıldı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa