ChatGPT'ye yeni seçenek ve zam geliyor

ChatGPT'nin geliştiricisi olan OpenAI'ın yeni yapay zeka modelleri için abonelik ücretlerinin 2 bin dolara çıkabileceğini belirtildi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 11:29
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 16:18
ChatGPT'ye yeni seçenek ve zam geliyor
O
Onur Çetinkaya Editör

OpenAI, 2022 yılında tanıttığı yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin kurumsal abonelik planlarına olan ilginin büyük bir hızla arttığını duyurdu. 

ChatGPT Enterprise, ChatGPT Team, ve ChatGPT Edu gibi planlara kayıtlı kullanıcı sayısının 1 milyonu aştığı açıklandı. 

Bu yükseliş, OpenAI CEO’su Sam Altman’ın Nisan ayında, kurumsal planlarda 600 bin kullanıcıya ulaşıldığını duyurmasının ardından geldi. Bu artış, ChatGPT'nin kurumsal benimsenmesinin hızla büyüdüğünü gösteriyor.

Özellikle ChatGPT Enterprise, büyük şirketlerin yapay zeka çözümlerini kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirebilmesine olanak tanıyor.

Fortune 500 şirketlerinin yüzde 80'inden fazlası bu hizmeti tercih ederken, Block, Canva, Carlyle, Estée Lauder Companies, PwC, Klarna ve Zapier gibi büyük isimler de bu platformu kullanıyor.

Abonelik fiyatı artacak

Ayrıca, OpenAI'ın daha pahalı bir yapay zeka modeli üzerinde çalıştığı ve yeni bir abonelik modelinin 2.000 dolara kadar çıkabileceği iddia edildi. Bu yeni model, daha geniş bir bağlam çerçevesi ve gelişmiş veri analiz yetenekleri sunmayı vaat ediyor.

Yeni özellikler yolda

Diğer yadnan ChatGPT'nin sesli konuşma özelliği için 8 yeni ve doğal sesin yakında ekleneceği, tersine mühendislik raporları ile ortaya çıktı. İnsan seslerinden sıkılanlara köpek havlaması ve kuş cıvıltısı gibi farklı seslerle konuşma imkanı tanıyacak yeni özellik, çok yakında ChatGPT'ye eklenecek.

Etiketler Chatgpt Yapay Zeka
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa