İlk ders zilini Milli Eğitim Bakanı çaldı

Yeni eğitim-öğretim yılına ait ilk ders zilini çalan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önemli açıklamalarda bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 13:26
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 13:51
İlk ders zilini Milli Eğitim Bakanı çaldı
AA
Kaynak AA

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den "Çanakkale, Gazze, vatan ve bağımsızlık" temalı ilk ders açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada, adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı farkındalık oluşturmak için okullarda "Çanakkale, Gazze, vatan ve bağımsızlık" temalı ilk ders etkinliğinin planlandığını duyurdu. Bakan Tekin, yeni nesillerin insanlığın sesi olabilmesi için bu etkinliğin önemine dikkat çekti.

Bakan Tekin Arjantin İlkokulu'ndaki törene katıldı

2024-2025 eğitim-öğretim yılı, Bakan Tekin'in katıldığı İstanbul Arjantin İlkokulu'nda düzenlenen törenle başladı. Törende, Tekin öğrencilerle buluşarak eğitim yılının heyecanını paylaştı.

Şehitler için saygı duruşu

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan askerler için ülke genelindeki okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bakan Tekin de bu saygı duruşuna katılarak şehitlere saygı gösterdi.

İlk ders zilini çaldı

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bakan Tekin, yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zilini çaldı. Tekin, bu yıl ilkokula başlayan öğrencilerle sınıflarında buluşarak eğitim hayatlarının ilk gününde yanlarında oldu.

"Çanakkale'den Gazze'ye vatan sevgisi" teması

Bakan Tekin, ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin sınıfına konuk olarak "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temalı açılış dersini izledi. Bu özel derste, Bakanlık tarafından hazırlanan kısa bir film gösterildi.

Bakan Tekin basın açıklaması yaptı

Okul ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Tekin, tüm Türkiye'de öğrencilerin büyük bir heyecanla okula başladığını belirtti. "Bugün yaklaşık 20 milyon öğrenci okullarına döndü. Hepsine başarılı bir eğitim yılı diliyorum" dedi.

"Kocaman bir eğitim ailesiyiz"

Tekin, Türkiye genelinde 20 milyon öğrencinin, 750.000’in üzerinde dersliğin ve 1 milyon 250.000'in üzerinde öğretmenin bulunduğunu ifade ederek, "Eğitim-öğretim süreçlerini takip eden 86 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kocaman bir aileyiz" dedi.

Tunceli'deki şehitler için taziye mesajı

Tunceli'deki şehit haberine değinen Tekin, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığına başsağlığı dileyerek, "Bu ülkeyi bize vatan kılan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Eğitim yılına anlamlı bir başlangıç

Yeni eğitim-öğretim yılının, vatan ve bağımsızlık için şehit olanları anarak başlatıldığını hatırlatan Tekin, öğrencilerin de bu bilince sahip olması gerektiğini vurguladı. "Şehitlerimizi hayırla yad ederek başladık" dedi.

"Bağımsızlık ve adalet mücadelesi hep sürecek"

Tekin, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi kadar, dünyanın her yerinde adalet ve hukuk için de mücadele ettiğini belirtti. Filistin’de 40.000 kişinin şehit düştüğünü hatırlattı ve bu adalet mücadelesinin önemine vurgu yaptı.

Çanakkale ve Gazze temalı ders etkinliği

Tekin, Çanakkale ve Gazze temalı ders etkinliği ile öğrencilerin hem bağımsızlık mücadelesini kavrayacağını hem de adaletsizliğe karşı bir farkındalık geliştireceğini belirtti. Bu çerçevede hazırlanan video, tüm öğrencilere izletildi.

İzmir’in kurtuluş yıl dönümüne vurgu

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu da hatırlatan Tekin, "Allah bir daha bize İstiklal Marşı yazdırmasın" dedi. Kurtuluş Savaşı'nın bir daha yaşanmaması için barış içinde bir gelecek temennisinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Narin Güran’ın ölümü hakkında açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran ile ilgili üzüntüsünü dile getirdi. "Narin’in ölümü hepimizi derinden yaraladı. Kendisi bir öğrencimizdi ve en kısa sürede faillerin adalet önünde hesap vereceğine inanıyorum. Narin’i sevenlere başsağlığı diliyorum" dedi.

Ücretsiz yemek uygulaması bu yıl da devam edecek

Bakan Tekin, geçen yıl okullarda başlatılan ücretsiz yemek uygulamasının bu yıl da süreceğini açıkladı. Özellikle deprem bölgesindeki ve taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere ücretsiz yemek hizmeti sunulmaya devam edecek.

Kayıt parası konusuna açıklık getirdi

Tekin, gazetecilerin kayıt parasıyla ilgili sorularını yanıtlayarak, ilkokul ve ortaokullara kayıt işlemlerinin adrese dayalı olarak elektronik ortamda yapıldığını hatırlattı. "Okul müdürlerinin kayıt parası talep etmesi mümkün değil, böyle bir durum varsa gerekli işlemleri yapıyoruz" dedi.

"Bağış isteğe bağlıdır"

Tekin, velilerin okullara bağış yapmasının tamamen isteğe bağlı olduğunu vurguladı. Okul yöneticilerinin hiçbir şekilde zorunlu bağış talebinde bulunamayacağını belirtti ve bu konuda il müdürleriyle sürekli iletişimde olduklarını ekledi.

Eğitimde fırsat eşitliği vurgusu

Velilerin farklı gerekçelerle okul tercihinde bulunmalarına ilişkin soruya yanıt veren Tekin, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için her türlü tedbiri aldıklarını ifade etti. "Adrese dayalı yerleştirmelerde sistematik bir düzen oluşturduk, olumsuz örnekler yaşanmadı" dedi.

120 bin temizlik ve güvenlik personeli göreve başlıyor

Tekin, okullarda temizlik ve güvenlik görevlilerinin istihdamına ilişkin olarak 120.000 personelin görev yapacağını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile koordineli olarak yürütülen bu süreçte, personel alımına yönelik kuraların çekildiğini belirtti.

Yeni müfredat beceri temelli eğitime geçiş sağlıyor

Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatın beceri temelli eğitime geçişin bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Bu yeni modelin okul öncesi, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlandığını duyurdu.

Ücretsiz ders kitapları dağıtıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık döneminden itibaren başlatılan ücretsiz ders kitabı dağıtımının bu yıl da devam ettiğini belirten Tekin, 22 yıl içerisinde yaklaşık 4,5 milyar ders kitabının ücretsiz olarak dağıtıldığını açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa