Leman Yenigün'den Narin açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşılmasına ilişkin süreci takip edeceklerini açıkladı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 14:39
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 14:54
Leman Yenigün'den Narin açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi, Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın 19 gün süren arama çalışmasının sonunda köyüne 1 buçuk  kilometre uzaklıktaki dere kıyısında bir çuvalın içerisinde cansız bedenine ulaşıldı.

Soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası  S.G'nin eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Türkiye, Narin'in ölüm haberiyle üzüntüye boğulurken otopsi işlemi sona eren küçük kızın cenazesi akrabalarına teslim edildi. 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, vahşice katledilen Narin Güran'a dair konuştu.  Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Diyarbakır’da Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşılmasının ardından yaptığı açıklamada, bir çocuğa zarar vermenin sadece hukuki değil, ahlaki ve toplumsal bir suç olduğunu vurguladı. 

Yenigün, Bakanlık olarak davaya müdahil olacaklarını ve hukuki süreci titizlikle takip edeceklerini belirtti. Ayrıca, Narin'in ölümünden sorumlu kişilerin en ağır şekilde cezalandırılacağını ifade etti.

Narin Güran'ın cenaze törenine katılan Yenigün, devletin tüm kurumlarının Güran'ı bulmak için seferber olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olayı yakından takip ettiğini dile getirdi. Olaydan etkilenen çocuklar için psikososyal destek hizmetlerinin sağlandığını ve bu desteğin süreceğini ekledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların güvenli ve sağlıklı bir şekilde büyümeleri için her türlü önlemi almanın bir toplumsal sorumluluk olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa