Melih Gökçek’ten Ekrem İmamoğlu’na çağrı!

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz demeye devam edin” diyerek teğmenleri gaza getiren Ekrem İmamoğlu’na Melih Gökçek’ten “okkalı cevap” daveti geldi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 14:53
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 14:53
Melih Gökçek’ten Ekrem İmamoğlu’na çağrı!
MP
Mevlüt Peker Editör

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, sosyal medya platformu X’teki @06melihgokcek hesabından paylaştığı bir videoda, teğmenlere “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” demeye devam etmelerini isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na görüntülerle hatırlatmalarda bulundu, sorularına yanıt istedi.

“Ekrem, Mustafa Kemal’in askeriymişmiş…” diyerek videoyu paylaşan Melih Gökçek, Sırrı Sakık’ın “Siz Mustafa Kemal'in askerleri değil, generalleri olsanız ne yazar, it sürüleri?” sözlerine atıfta bulundu ve "Hadi Mustafa Kemal'in askeri Ekrem. Sana it diyenlere okkalı bir cevap ver de askerliğini görelim." dedi.

DEM Partililerin Ekrem İmamoğlu’na desteği

Videoda ilk olarak, bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti bayrakları altında Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı mitingden bir kareye atıfta bulunularak, "Ekrem!!! Mustafa Kemal'in askerleriymişmişmiş. Sen onu külahıma anlat. Sne ne zaman DEM'in askerisin, ne zaman Mustafa Kemal'in askerisin? Söyle de gerçekleri bilelim." deniliyor.

Ekrem İmamoğlu’nun teğmenlere çağrısı

Videoda daha sonra, "Bozüyük Kurtuluş Savaşı Anı Evi ve Seyir Terası Açılış Töreni"nde Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yeminine gelen tepkileri eleştiren Ekrem İmamoğlu'nun şu sözlerine yer veriliyor:

"O teğmenler de, aileleri de boyunlarını hiç bükmesin. Ben buradan söylüyorum: Mustafa Kemal'in askerleriyiz demeye devam edin kardeşim. Bunun altında yok darbeymiş, oymuş, buymuş, siyasetmiş, menfaatmiş, düşmanlıkmış. Hadi oradan. Hadi oradan".

Ekrem İmamoğlu’na Sırrı Sakık hatırlatması

Ekrem İmamoğlu'nun bu sözlerine karşı şu hatırlatma yapılıyor:

"Ulan Ekrem. Sen menfaatin için askeri istismar edersin. Maçan sıkıyorsa Mustafa Kemal'in askerlerine it sürüleri diyen HDP'li Sırrı Sakık'a da postanı koysana. Maçan Sıkar değil mi?"

Devamında dönemin HDP Milletvekili Sırrı Sakık'ın Ağrı'da yaptığı konuşmada "Diyorlardı ki: Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. (HDP'liler yuhalıyor) Ben de onlara buradan seslenmiştim: Siz Mustafa Kemal'in askerleri değil, generalleri olsanız ne yazar, it sürüleri? Bakın şu an polis kameraları da çekiyor. Bir kez daha söylüyorum: Onlar it sürüsüdür, (HDP'liler çılgınca çığlıklar atıyor) onlar bu halka düşmandır."

Videoda Sırrı Sakık'ın konuşması sonrası Ekrem İmamoğlu'na şu soru yöneltiliyor:

"Hadi Mustafa Kemal'in askeri Ekrem. Sana it diyenlere okkalı bir cevap ver de askerliğini görelim."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa