Güney Kore'de "deepfake" dalgası sürüyor

Güney Kore'deki okullarda yıl başından beri 434 "deepfake" vakası bildirilirken Savunma Bakanlığı 24 askeri personelin de mağdur olduğunu duyurdu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 15:00
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 15:16
Güney Kore'de ''deepfake'' dalgası sürüyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Güney Kore'de yapay zeka teknolojisi kullanılarak oluşturulan "sahte cinsel içerikli görüntülerin" büyük bir infial yaratmasının ardından, bu yıl okullardan toplamda 434 vaka bildirildi. 

Eğitim Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre, bu vakaların büyük çoğunluğu liselerden 243 vaka ve ortaokullardan 179 vaka geldi.

Söz konusu görüntüler reşit olmayan öğrencileri ve öğretmenleri etkilerken, toplamda 617 kişi mağdur oldu. Bu vakaların 350'si hakkında soruşturma başlatıldı.

Ayrıca, Güney Kore Savunma Bakanlığı, 24 askeri personelin de benzer olaylarda mağdur olduğunu belirtti. Bakanlık, bu suçları önlemek için farkındalık yaratmayı amaçlayan eğitim programları başlattığını duyurdu ve askeri personelin fotoğraflarının izinsiz kullanılmasının önüne geçmek için güvenlik tedbirlerini artırdı.


Güney Kore'de "deepfake" olarak bilinen sahte video ve ses üretimiyle ilgili olaylar giderek artıyor, özellikle Telegram gibi platformlarda yayılan bu içeriklere karşı Ulusal Soruşturma Ofisi tarafından da soruşturmalar başlatıldı.

Son zamanlarda Telegram'da Güney Koreli kadınların üzerinde oynanmış fotoğraflarıyla deepfake pornografik içerikler oluşturup dağıtıldığından şüphelenilen çok sayıda sohbet odası keşfedildi ve ülke polisi, Telegram'ın deepfake cinsel suçlara yataklık etme şüphesiyle platforma soruşturma başlatmıştı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa