İsrail, Suriye’ye hava saldırıları düzenledi

İşgalci ve soykırımcı terör örgütü İsrail’in, Suriye’de hava saldırıları gerçekleştirdiği ileri sürüldü. İddiaya göre 16 ölü, 36 yaralı var.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 15:10
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 17:21
İsrail, Suriye’ye hava saldırıları düzenledi
AA
Kaynak AA

İsrail savaş uçaklarının Suriye'deki askeri noktalara 15 hava saldırısı düzenlediği iddia edildi

İsrail'e ait savaş uçaklarının, Suriye’nin Hama ve Tartus illerinde bulunan birden fazla askeri bölgeye 15 hava saldırısı düzenlediği öne sürüldü. Saldırılarda hedef alınan bölgeler arasında İran destekli gruplara ait askeri noktalar da bulunuyor.

Hama ve Tartus’ta askeri bölgeler hedef alındı

Suriye rejimine yakın sosyal medya hesaplarında, İsrail savaş uçaklarının Hama’nın Misyaf bölgesindeki Askeri Bilimsel Araştırma Merkezi’ni ve Tartus’ta İran destekli gruplara ait askeri bölgeleri hedef aldığı belirtildi. Bu noktalara toplamda 15 hava saldırısı gerçekleştirildiği iddia edildi.

SANA’dan saldırı sonrası açıklama

Suriye rejimine bağlı haber ajansı SANA, hava savunma sistemlerinin saldırılara karşılık verdiğini duyurdu. Ancak saldırıların verdiği hasara dair net bir bilgi paylaşılmadı. Rejim kaynakları, Hama’daki saldırılar sonucu 16 kişinin öldüğünü, 36 kişinin de yaralandığını ileri sürdü.

İsrail’den resmi bir açıklama yapılmadı

Suriye’de düzenlenen bu hava saldırılarına ilişkin İsrail tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. İsrail, Suriye iç savaşının başladığı 2011 yılından bu yana, İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri hedeflere zaman zaman saldırılar düzenliyor.

İsrail’in Suriye’deki askeri müdahaleleri sürüyor

İsrail’in özellikle İran destekli milis grupları hedef aldığı bu tür saldırılar, son yıllarda sık sık gerçekleşiyor. Tel Aviv yönetimi, İran’ın bölgedeki nüfuzunu kırmak ve silah sevkiyatlarını engellemek amacıyla Suriye’de operasyonlarına devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa