Mars'a insanlı uçuş: Elon Musk tarih verdi

Mars'a insanlı uçuş hedefini unutmayan milyarder girişimci Elon Musk'tan yeni bir açıklama geldi. Mars'a insanlı uçuş tarihi belli oldu.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 15:16
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 15:47
Mars'a insanlı uçuş: Elon Musk tarih verdi
Hakan Öksüz Editör

SpaceX CEO'su Elon Musk, Mars'a insanlı uçuşlar için geri sayımın başladığını duyurdu. Musk, Starship roketinin 2026'da Mars görevine başlayacağını bildirdi. Başarılı inişlerin ardından, dört yıl içinde Mars'a insanlı uçuşların yapılabileceğini belirtti.

İlk hedef mürettebatsız inişler

Elon Musk, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, SpaceX'in iki yıl içinde Dünya ile Mars arasındaki bir sonraki transfer penceresi açıldığında ilk mürettebatsız "Starship" uzay gemilerini Mars'a göndereceğini duyurdu.

Bu görevlerin amacının, sağlam inişlerin güvenilirliğini test etmek olduğunu belirten Musk, başarılı sonuçlar alındığı takdirde dört yıl içinde insanlı uçuşların başlayabileceğini ifade etti.

Kendi kendine yeten şehir hedefi

Uçuş oranının zamanla katlanarak artacağını belirten Elon Musk, "Yaklaşık 20 yıl içinde Mars'ta kendi kendini idame ettirebilen bir şehir inşa etme hedefimiz var" dedi. Bu planla, insanlığın Mars'ta sürdürülebilir bir varlık oluşturması amaçlanıyor.

İlk mürettebatsız görev: Starship

2002 yılında SpaceX'i kuran Elon Musk, nisan ayında yaptığı bir diğer açıklamada, Mars'a inecek ilk mürettebatsız uzay gemisinin Starship olacağını ve insanların yaklaşık yedi yıl içinde Kızıl Gezegen'e ayak basacağını belirtmişti. 

SpaceX'in bu iddialı hedefinin, uzay araştırmalarında yeni bir dönemin kapılarını aralayıp aralamayacağı merak ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa