Yılmaz Tunç'tan Narin için adalet yorumu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmada sorumluların gerekli cezaları alacağını ve adaletin hesap soracağını söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 15:18
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 15:44
Yılmaz Tunç'tan Narin için adalet yorumu
O
Onur Çetinkaya Editör

21 Ağustos'ta kaybolan Narin'in aranması sürecinde devletin tüm kurumları ve köylüler seferber oldu. 19 gün süren arama çalışmalarının ardından, Narin'in cansız bedeni Jandarma tarafından bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, günlerdir kayıp olarak aranan ve cansız bedeni bir derede bulunan Narin Güran hakkında devam eden s

Narin'in hunharca katledildiğini belirten Bakan Tunç, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağını vurguladı. 

Soruşturma kapsamında, 269 kişinin ifadesine başvuruldu ve Narin'in amcasının arabasında bulunan DNA'nın Narin'e ait olduğu tespit edildi. 

Bakan Tunç, çocukların korunmasının hem ailelerin hem de devletin sorumluluğu olduğunu ifade etti ve çocuk istismarına karşı tüm tedbirlerin alınmaya devam edeceğini söyledi. Soruşturma süreci titizlikle devam edeceğini ve adaletin hesap soracağının altını çizdi. 

Ne oldu?

21 Ağustos günü, Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde yaşanan olayda, Kur'an kursundan dönen Narin Güran, eve geri dönmeyince ailesi kaybolduğunu fark etti. 

Aile ve köylüler, Narin’i kendi imkanlarıyla aradı ancak sonuç alamayınca, aile  jandarmaya başvurdu. Bunun üzerine geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı. 

Soruşturma sürecinde Narin’in ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. Ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde, ısırık izlerinin Narin’e ait olup olmadığı belirlenemeyince, E.G. serbest bırakıldı.

Daha sonra Narin'in amcası ve aynı zamanda köy muhtarı olan Salim Güran, aracında yapılan incelemeler sonucunda, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleşen bulgular nedeniyle gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan Salim Güran, "Kasten öldürme" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklandı.

Arama çalışmalarında bugüne kadar, mahalle ve çevresi 8 kez tarandı. 15'inci günde mahalle mezarlığında, özellikle yeni defnedilen mezarlar yer altı görüntüleme cihazıyla incelendi ancak herhangi bir ize rastlanmadı. Kayıp Narin ile ilgili yeni bir ihbar yapıldı.

Çalışmaların 19'ncu gününde 8 yaşındaki Narin'in cansız bedenine ulaşıldı. Küçük kızın cesedinin çuval içerisinde bulunduğu öğrenildi. Cesedin bulunmaması için üzerini taş ve çalılarla örtüldüğü de belirtildi. 

Huncarca öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran sevenlerin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. 

Etiketler Narin Güran
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa