Narin'in itirafçısının ifade tutanakları ortaya çıktı

8 yaşında katledilen Narin Güran cinayeti sonrası gözaltına alınan itirafçının ifade tutanaklarında dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 15:54
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 16:37
Narin'in itirafçısının ifade tutanakları ortaya çıktı
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye günlerdir, Narin Güran'dan gelecek iyi bir haberi bekliyordu.

21 Ağustos günü evine gittiği sırada kayıplara karışan 8 yaşındaki küçük kız için yüzlerce kişi seferber oldu.

Arama ve kurtarma ekipleri gece-gündüz 24 saat aralıksız küçük kızdan bir iz aradı. 

Evine yakın bölgeler, dere yatakların didik didik arandı ancak bir ize rastlanamadı. Ekipler, arama alanlarını daha da genişletti.

Acı haber 19 gün sonra geldi.  8 yaşındaki küçük kızın cansız bedeni evine 1 buçuk kilometre uzaklığındaki derede bulundu. Çuval içerisinde bulunan kızın cesedinde çok sayıda yaralanma izine rastlandı.

Türkiye'yi ölümüyle hüzne boğan Narin Güran, gözyaşları içerisinde toprağa verilirken soruşturma kapsamında 24'üncü kişi olarak gözaltına alınan şahısın itirafları cinayetin seyrini değiştirdi. 

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada itirafçının ilk ifadesi  ortaya çıktı.

"200 bin lira karşılığın bunu yok yet"

Gözaltına alınan şüpheli ifadesinde çarpıcı itiraflarda bulundu. Narin’in amcası ve aynı zamanda köyün muhtarı olan kişinin komşusu olduğunu anlatan şahıs  “Narin’in amcası battaniyeyi gösterip ‘Bunu yok edeceksin’ dedi.” ifadelerini kullandı. İtirafçı, Narin’in amcasının kendisine bu iş için 200 bin lira teklif ettiğini de söyledi.

Kan donduran itirafta bulunan şahıs itirafında, konuşma sürecinde etrafta kimsenin olmadığını söyledi. 

Silinen mesajlar cinayeti aydınlatacak

Narin Güran cinayeti kapsamında Başsavcılık, WhatsApp'ın merkezine yazı yazarak aile üyelerinin silinen yazışmalarını istedi.

İstenilen mesajla amcanın Narin ortadan kaybolduktan sonra ve cinayet öncesinde kimlerle yazıştığını belirleyecek.

WhatsApp yazışmalarına ait dokümanların merkezden gelecek cevap doğrutultusunda aydınlatılacak. Diğer yandan istenilen cevap gelmesinin de zaman alabileceği belirtilirdi.

İtirafçıyla derede keşif yapıldı

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu Narin Güran, olayı ve ardından gelen acı haber sonrası cinayetle ilgili soruşturma genişletildi.Son olarak gözaltına alınan  itirafçının çarpıcı açıklamaları sonrası jandarma ekipleri, söz konusu kişiyle ilgili küçük kızın cansız bedeninin bulunduğu derede keşif yaptı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa