Bu hafta havalar soğuyacak mı?

Bu hafta hava durumu nasıl olacak? Meteorolojik verilerin tahminleri ne yönde? Hava sıcaklıkları düşecek mi? Detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 16:33
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 17:09
Bu hafta havalar soğuyacak mı?
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji'den gelecek hava durumu raporları merak ediliyor. Eylül ayıyla birlikte bir nebze de olsa serinleyen hava, son günlerde yine ısındı. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyrediyor. 

Bugün bu bölgeler yağışlı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava tahminlerine göre bugün Marmara'nın kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Zonguldak, Düzce, Sinop, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Siirt çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış etkisini gösterecek.

Soğuk hava dalgası Avrupa'da etkili olacak

Sonbahar aylarının gelişini haber verecek soğuk hava dalgasının Avrupa'da bu hafta etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu soğuk hava dalgasının şimdilik Türkiye'ye girmesi beklenmiyor. Hafta boyunca Türkiye genelinde sıcaklıklar, normal değerlerden 6 derece yüksek olacak.

Yunanistan'dan yağışlı hava kütlesi geliyor

Yağışlı hava kütlesi, salı günü akşam saatlerinde Yunanistan'dan yurda girecek. Çanakkale ile Edirne'de etkisini gösterecek cephe yağışlarının, Marmara'da su baskınlarına yol açabileceği kaydedildi.

Çarşamba günü batıda yağış var

Yunanistan'dan yurda girecek yağışlar, Aydın ile İzmir'de de etkisini gösterecek. Çarşamba günü İstanbul, Antalya ve Ege'de sağanak yağış görülecek. Yurdun batı bölgelerinde görülecek sağanak yağışlar nedeniyle sel riskinin ortaya çıkabileceği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa