AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman?

AÖF yenileme tarihleri merak ediliyor. Peki AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılacak? AÖF öğrenim ücreti ve katkı payı nereden ödenir?

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 17:14
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 17:43
AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman?
Hakan Öksüz Editör

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2024-2025 yılı akademik takvimi belli oldu. Adaylar, belirlenen kayıt ve kayıt yenileme tarihlerinde işlemlerini gerçekleştirerek yeni dönemde eğitimlerine devam edebilecekler. Peki AÖF sınav tarihleri ve kayıt yenileme süreci ne zaman başlıyor?

Güz dönemi kayıt yenileme tarihleri

2024-2025 eğitim yılı için AÖF kayıt yenileme süreci netleşti. Kayıt yenileme işlemleri 7 Ekim Pazartesi günü saat 10:00'da başlayacak ve 18 Ekim Cuma günü sona erecek. Bu tarihler arasında öğrenciler, kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirmek zorunda.

Kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılacak?

Öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini, e-Devlet şifresi veya öğrenci şifresi ile AÖF’nin resmi internet adresi olan aosogrenci.anadolu.edu.tr üzerinden yapabilecekler. Sistemde "Ders Ekle/Sil" butonuna tıklayarak ders seçimlerini gerçekleştirecekler.

Ödeme bilgileri, ders seçim ekranında yer alacak ya da işlemler sonucunda alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfası’nda görüntülenebilecek.

Ödeme yöntemleri ve tarihleri

Ders seçimlerini tamamlayan öğrenciler, 2024-2025 Güz Dönemi için belirlenen Dönem Öğretim Materyal Ücreti, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini, 18 Ekim 2024 saat 22:30’a kadar gerçekleştirmeliler. Ödemeler, kredi kartı/banka kartı kullanarak ya da Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), mobil bankacılık ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılabilecek.

Ödeme kontrolü ve kayıt onayı

Öğrencilerin ödeme işlemlerini tamamlamalarının ardından ödedikleri tutarın 2024-2025 Güz Dönemi kayıt yenileme ücretine ait olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Sadece eski borcunu ödeyen ancak 2024-2025 Güz Dönemi için ders seçimine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmeyecek.

Öğrenciler ayrıca, kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığını aosogrenci.anadolu.edu.tr adresi üzerinden "Kayıt Bilgi" butonuna tıklayarak kayıt yenileme tarihlerinde mutlaka kontrol etmeliler.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa