Mısır: İsrail anlaşma olmasın diye yalanlar yayıyor

Mısır, işgalci terör örgütü İsrail’in, Gazze'de ateşkes anlaşmasının yapılmaması için yalanlar yaydığını bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 17:55
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 18:02
Mısır: İsrail anlaşma olmasın diye yalanlar yayıyor
AA
Kaynak AA

Mısır'dan İsrail’e ateşkes eleştirisi

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanamaması için İsrail'in dikkatleri asılsız iddialarla dağıttığını ileri sürdü. Abdulati, Kahire'de Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile düzenlediği ortak basın toplantısında bu açıklamayı yaptı.

Ateşkes çabalarını zora sokan kışkırtıcı politikalar

Abdulati, Gazze’de ateşkes ve esir takası için her fırsat doğduğunda İsrail’in gerilimi artıran politikalar izlediğini belirtti. İsrail'in, anlaşmaların gerçekleşmemesi için yalanlar yayarak karşı dikkatleri dağıttığını iddia etti. Ayrıca, Gazze sınırındaki tünellerin yıkımı ve güvenlik hattının inşası için yüksek meblağlar harcandığını vurguladı.

Netanyahu'nun Philadelphi Koridoru'na yönelik iddiaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mısır-Gazze sınırındaki Philadelphi Koridoru’nun kontrolünü sürdürme ısrarını Hamas’ın silahlanma çabalarına dayandırmıştı. Netanyahu, Hamas’ın silah tedarikinin bu bölge üzerinden sağlandığını öne sürdü.

Mısır'dan iddialara sert yanıt

Mısır Dışişleri Bakanlığı, İsrailli yetkililerin Philadelphi Koridoru'na ilişkin tüm iddialarını reddederek, bu suçlamaların gerçek dışı olduğunu belirtti. İsrail'in bu iddialarının müzakere sürecine zarar verdiği kaydedildi.

Netanyahu’nun ateşkes girişimlerini engellediği iddiası

İsrail’deki aşırı sağcı koalisyon ortaklarının hükümeti devirme tehditleri karşısında, Netanyahu’nun ateşkes anlaşmalarını sabote ettiği yönünde suçlamalar artıyor. Özellikle Philadelphi Koridoru'ndaki kontrol ısrarı, müzakereleri çıkmaza sokan unsurlardan biri olarak gösteriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa