Azerbaycanlı ressam Narin'i resmetti: O anlar viral oldu!

Edirne'de yaşayan Azerbaycan asıllı Türk Ressam Hatai Abdullayev, Edirne'de bir duvarda bulunan Özgecan Aslan portresinin yanına ölümünden büyük üzüntü duyduğu Narin'in portresini resmetti.

YAYINLAMA
09 Eylül 2024 18:31
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 18:31

Edirne'de yaşayan Azerbaycanlı ressam Hatai Abdullayev, toplumsal hassasiyetini sanatıyla bir kez daha ortaya koydu. 

Abdullayev, Diyarbakır’da ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın portresini Edirne'deki bir istinat duvarına resmetti. Aynı duvarda daha önce Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın portresi de yer alıyordu.

Sanatla Toplumsal Mesaj

Ressam Abdullayev, Atatürk Bulvarı'ndaki bu duvarı seçerek, toplumu duyarlılığa davet eden çalışmalarına bir yenisini ekledi. 

Narin Güran’ın portresini çizerken çekilen görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan sanatçı, derin bir üzüntü içinde olduğunu dile getirdi. Paylaşımında, “Duyarlı bir toplum, duyarlı bireylerle oluşur. Ben de elimden gelen duyarlılığı bu şekilde ifade ediyorum. Daha önce aynı duvara Özgecan Aslan’ı çizmiştim, ne yazık ki bugün Narin’i onun yanına resmetmek zorunda kaldım” ifadelerine yer verdi.

Abdullayev, 2015 yılında Türkiye'yi derinden sarsan Özgecan Aslan cinayetinin ardından da duygularını sanatına yansıtarak, Aslan’ın portresini aynı duvara çizmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.