Ispartalı şehidin adı, dün doğan oğluna verildi

Tunceli'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'nın dün dünyaya gelen erkek bebeğe ise 'Orhan Kağan' adı verildi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 18:52
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 19:22
Ispartalı şehidin adı, dün doğan oğluna verildi
DHA
Kaynak DHA

Tunceli'de zırhlı askeri aracın devrilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı'nın cenazesi, Elazığ’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla saat 14.30'da Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Isparta Şehir Hastanesi morguna konulduktan sonra, helallik alınması amacıyla önce babası Osman Sacit Büyükçaylı'nın evine, ardından da annesi Ayşe Büyükçaylı'nın evine götürüldü.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda tören düzenlendi

Helallik alınmasının ardından Şehit Orhan Burak Büyükçaylı'nın cenazesi, tören için 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na getirildi. Törene şehidin annesi Ayşe Büyükçaylı, babası Osman Sacit Büyükçaylı, kız kardeşi Gizem Büyükçaylı’nın yanı sıra Isparta Valisi Aydın Baruş, AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

İl Müftüsü Muharrem Biçer'in ikindi namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazında, şehidin annesi Ayşe Büyükçaylı ve kız kardeşi Gizem Büyükçaylı da saf tuttu. Namaz sonrası, tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşınan Şehit Büyükçaylı'nın naaşı, daha sonra cenaze aracına konularak şehitliğe götürüldü ve dualarla toprağa verildi.

Şehidin adı bebeğine verildi

Şehit Büyükçaylı’nın eşi Gizem Büyükçaylı, cenazeye katılamadı. Balıkesir’de doğum yapan Gizem Büyükçaylı’nın sağlık durumu nedeniyle doktorları cenazeye katılmasına izin vermedi. Çiftin dünyaya gelen erkek bebeğine ise babasının ismi olan "Orhan Kağan" verildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa