Kate Middleton, kemoterapi tedavisinin tamamlandığını duyurdu

Kanser tedavisi gören Galler Prensesi Kate Middleton, kemoterapi tedavisinin tamamlandığını açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 20:56
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 21:12
Kate Middleton, kemoterapi tedavisinin tamamlandığını duyurdu
AA
Kaynak AA

Galler Prensesi Kate Middleton, kemoterapi tedavisinin sona erdiğini açıkladı. Prenses Kate, Galler Prensi William ile birlikte kullandıkları X hesabından paylaştığı 3 dakikalık bir video aracılığıyla bu önemli gelişmeyi duyurdu. Videoda, kemoterapi sürecini tamamladıktan sonra artık odak noktasının “kanserden uzak kalmak” olduğunu belirtti.

Prenses Kate: "Zor bir 9 ay geçirdik"

Kate Middleton, Norfolk'ta ailesiyle geçirdiği özel anlardan görüntülerle hazırlanan videoyu kendisi seslendirdi. Bu zor dönemin ardından hissettiklerini paylaşan Prenses, “Yaz sona ererken kemoterapi tedavimi nihayet tamamlamış olmanın ne kadar rahatlatıcı olduğunu anlatamam. Son 9 ay ailemiz için inanılmaz derecede zor geçti. Hayat bir anda değişebiliyor ve biz de bu fırtınalı sularda ilerlemenin yolunu bulmak zorunda kaldık” dedi.

Prenses Kate, bu süreçte yaşamın basit ama önemli yönlerini takdir etmeyi öğrendiklerini ve gelecekte kanserden uzak kalmak için elinden gelen her şeyi yapacağını vurguladı. Kemoterapiyi bitirmiş olmasına rağmen, sağlığına tamamen kavuşmasının zaman alacağını belirten Prenses, "İyileşme yolum uzun ve her günü olduğu gibi kabul etmeye devam etmeliyim" dedi.

"Yenilenmiş bir umutla iyileşmeye başlıyorum"

Kate Middleton, iyileşmenin yeni aşamasına umut dolu bir şekilde girdiğini ifade etti. Önümüzdeki aylarda evden çalışacağını ve zaman buldukça bazı kamu görevlerine de katılmayı planladığını dile getirdi. Ayrıca, bu zorlu süreçte kendisine verilen destekler için halka teşekkür etti.

Aileden destek

Videoda, Kate Middleton'ın ailesiyle sahilde ve ormanda vakit geçirirken, kart oynayıp piknik yaparken görüldüğü anlar da yer aldı. Görüntülerde Prenses'in annesi Carole Middleton ve babası Michael Middleton da bulundu.

Prenses Kate, ocak ayında karın bölgesinden bir ameliyat geçirmiş ve bu nedenle resmi görevlerine bir süre ara vermişti. Mart ayı sonunda kanser teşhisi konulan Kate Middleton, o tarihten bu yana tedavi görüyordu. Aynı dönemde Kral Charles’ın da ocak ayında ameliyat olduğu ve şubat ayında kanser teşhisi konduğu açıklanmıştı. Kral Charles’ın kardeşi, York Dükü Prens Andrew’ün eski eşi Sarah Ferguson da ocakta cilt kanseri tedavisi görmeye başlamıştı. Ferguson, daha önce meme kanseri tedavisi de görmüştü.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa