Marmaris Belediyesinden Şahan Gökbakar'a ait villayla ilgili açıklama

Marmaris Belediyesi, Şahan Gökbakar'a ait villaya giden teknik ekiplerin kapı kilitli, etrafı da tel örgülerle çevrili olduğu için giremediklerini duyurdu.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 20:59
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 21:26
Marmaris Belediyesinden Şahan Gökbakar'a ait villayla ilgili açıklama
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Ünlü sanatçı Şahan Gökbakar’ın Marmaris’teki villasının kaçak olduğu haberleri basına yansıdı.

Gökbakar’a ait Çamaşırhane Film Yapım Anonim Şirketi üzerine kayıtlı villa ve ek binalarının yapı kayıt belgeleri Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 2022 yılında iptal edildi.

Bu yapılarla ilgili suç duyurusunda bulunulurken Marmaris Belediyesi de yıkım tebligatlarını yapması için uyarıldı.

Davaların devam ettiği gerekçesiyle belediye harekete geçmedi.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu davaların yıkım işlemlerini engellemediğine işaret etti ve belediyeden yıkımı gerçekleştirmesini istedi.

Bakanlık, yıkımı yapmadığı takdirde yıkım maliyetinin yüzde 100 fazlasıyla Marmaris Belediyesi’nden tahsil edileceği hatırlatması yaptı.

İşte bu konuda Maramaris Belediyesi suskunluğunu bozdu.

Belediyeden yapılan açıklamada, Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden önceki belediye yönetimi döneminde yazılar geldiği belirtildi.

Yapı kayıt belgesi değerlendirme komisyonu kararı ile söz konusu taşınmaz için alınmış 4 adet yapı kayıt belgesinin iptal edildiği dile getirilen açıklamada, ancak devam eden davalar gerekçe gösterilerek geçmiş belediye yönetimi döneminde herhangi bir idari işlem tesis edilmediği bildirildi.

Açıklamada, Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün dava süreçlerinde herhangi bir yürütme durdurma kararı veya dava konusu işlemin iptaline karar verilmediğine ilişkin belediyeye hatırlatma yapılarak yıkımın gerçekleştirilmesinin istendiği aktarıldı.

Marmaris Belediyesi, teknik inceleme ve tespit için söz konusu taşınmaza ekip gönderildiğini açıkladı.

Ancak ekiplerin bahçe kapısının kapalı ve kilitli, taşınmaz etrafının da kesici tel örgülerle çevrili olması sebebiyle içeri giremediği ifade edildi.

Söz konusu taşınmaza tekrar gidileceği vurgulanan açıklamada,  mevzuat hükümleri çerçevesinde tüm yasal idari iş ve işlemlerin yapılacağı dile getirildi.

mevzuat çerçevesinde işlemlerin idaremiz tarafından yürütülmesi belirtilmiştir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün yazısı gereğince ivedilikle belediyemiz teknik ekiplerimiz ilgili mer’i mevzuat hükümleri çerçevesinde idari işleme esas olmak üzere gerekli teknik inceleme ve tespit için söz konusu taşınmaza gitmiş ancak bahçe kapısının kapalı ve kilitli olması, taşınmaz etrafının kesici tel örgülerle çevrili olması sebebiyle içeri girememiş, idari işlem tesis edilememiştir. Ancak söz konusu taşınmaza tekrar gidilecek ve üzerinde ilgili mer’i mevzuat hükümleri çerçevesinde tüm yasal idari iş ve işlemler tesis edilecektir. Konuya hassasiyetle yaklaştığımızı bildiririz.")


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa