ABD'deki silahlı saldırıda çarpıcı detay

ABD'nin Georgia eyaletinde, 4 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıda, saldırganının annesinin saldırıdan yarım saat önce okulu uyardığı iddia edildi

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 23:17
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 23:17
ABD'deki silahlı saldırıda çarpıcı detay
AA
Kaynak AA

4 Eylül'de Apalachee Lisesi'nde meydana gelen olayda, zanlının dedesi Charles Polhamus, CNN'e yaptığı açıklamada, Gray'in saldırıdan önce annesi Marcee Gray'e "anne, üzgünüm" şeklinde bir kısa mesaj gönderdiğini belirtti. Bunun üzerine Marcee Gray'in hemen okulu arayarak "belirtilmeyen acil bir durum" nedeniyle oğlunun kontrol edilmesini talep ettiği ifade edildi.

Ancak okulun aranmasından yaklaşık 30 dakika sonra silah sesleri duyuldu ve polis ile acil servis ekipleri olay yerine intikal etti. Bu durum, okul yönetimi ve kolluk kuvvetlerinin saldırıyı önleme çabaları konusunda yeni soru işaretlerini gündeme getirdi.

Colt Gray'in sıra arkadaşı Lyela Sayarath, CNN'e yaptığı açıklamada, Gray'in saldırı günü derste sınıftan ayrıldığını, ardından sınıfa giren okul yetkililerinin aynı isimde başka bir öğrenciyi sırt çantası ile dışarı çıkardığını söyledi. Sayarath, yanlış alınan öğrencinin sınıfa döndüğünde, öğretmene yöneticilerin aslında Gray'i aradıklarını belirttiğini ifade etti. 

Gray'in daha sonra elinde silahla sınıf kapısında belirdiği ve saldırıyı gerçekleştirdiği bildirildi. CNN'in haberinde, okul yetkililerinin saldırı günü Gray yerine yanlış öğrencinin sınıftan çıkarılıp çıkarılmadığı konusunda yorum yapmayı reddettikleri kaydedildi.

Georgia'nın Winder şehrindeki Apalachee Lisesi'nde 4 Eylül'de gerçekleşen saldırıda 4 kişi yaşamını yitirmiş, 9 kişi yaralanmıştı. Saldırı sonrası yakalanan Colt Gray, 4 kişiyi öldürmekle suçlanarak hakim karşısına çıkarılmıştı.

Colt Gray'e silahı "hediye" olarak verdiği öne sürülen 54 yaşındaki babası Colin Gray ise olayın ardından gözaltına alındı. Colin Gray, kasıtsız adam öldürme, ikinci derece cinayet ve çocuklara eziyet dahil çeşitli suçlamalarla yargılanıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa