Filistinli gruplardan Şehit Ayşenur için anlamlı karar

Filistinli gruplar, İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin "mücadelenin simgesi" olacağını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
09 Eylül 2024 23:25
GÜNCELLEME
09 Eylül 2024 23:25
Filistinli gruplardan Şehit Ayşenur için anlamlı karar
AA
Kaynak AA

Filistinli gruplar, İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin, Filistin’deki mücadelenin ve küresel direnişin simgesi olarak kalacağını belirterek, İsrail'in uluslararası aktivistlerin hayatlarını hiçe sayması nedeniyle cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Gazze'de birçok Filistinli örgütü bünyesinde barındıran Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi, yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, liderler düzeyinde yapılan bir toplantıda hem siyasi gelişmelerin hem de iç meselelerin ele alındığı belirtilerek, Nablus’un güneyindeki Beyta kasabasında yaşanan olayların ciddi kayıplara yol açtığı ifade edildi. Açıklamada, "Son kaybımız, Filistin'de ve dünyada mücadelenin simgesi olacak Şehit Ayşenur Ezgi Eygi'dir" denildi.

Aktivistlerin hedef alınması İsrail politikalarının devamı

Filistin topraklarına yönelik İsrail’in uyguladığı el koyma ve gasp politikalarına karşı direnen uluslararası aktivistlerin yanında olduklarını belirten Filistinli gruplar, Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesinin, İsrail'in geçmişteki politikalarının bir devamı olduğunu vurguladı. İsrail, birçok aktivisti öldürmüş, sınır dışı etmiş ve ülkeye girişlerine izin vermemişti.

Açıklamada, İsrail'in aktivistlere yönelik sürekli ihlallerde bulunmasının, bu suçların işlenmesine karşı uluslararası düzeyde bir caydırıcılık eksikliğinden kaynaklandığı belirtildi.

İsrail’e cezalandırma çağrısı

Filistinli gruplar, "İsrail işgaline ve Filistin topraklarının gasbedilmesine karşı Filistin halkıyla dayanışma gösteren yabancı aktivistlerin hayatlarını hiçe saydığı için İsrail’in cezalandırılması gerektiği" çağrısında bulundu.

26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül'de Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen bir işgal karşıtı gösteri sırasında, İsrail keskin nişancısı tarafından başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa