A Milli Futbol Takımımız, İzlanda’yı İzmir’de 3-1 yendi

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci maçında İzlanda'yı Kerem Aktürkoğlu'nun hat-tricki ile 3-1 yendi.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 00:09
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 00:41
A Milli Futbol Takımımız, İzlanda’yı İzmir’de 3-1 yendi
CS
Canan Salman Editör

A Milli Futbol Takımımız İzlanda maçına, Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim, Eren Elmalı, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Umut Nayir ilk 11’i ile çıktı.

Barış Alper Yılmaz'ın kırmızı kart cezası sebebiyle Montella, Umut Nayir’i ilk 11’de başlatarak sürpriz yaptı.

İzlanda ise, Valdimarsson, Palsson, Gretarsson, Hermannsson, Finnsson, Anderson, Thordarson, Gudmundsson, Thorsteinsson, Sigurdsson, Gudjohnsen 11’i ile sahaya çıktı.

GOLLL…Milli Takımımız 2. Dakikada golü buldu. Umut Nayir'in pasında ceza alanında topla buluşan Kerem  Aktürkoğlu, penaltı noktasına yakın bir mesafeden topu ağlarla buluşturdu. 1-0

Hakan Çalhanoğlu barajı geçemedi

16. dakikada Johann Gudmundsson'un müdahalesi sonrası yerde kalan Kerem Aktürkoğlu bir serbest vuruş kazandırdı. Hakan Çalhanoğlu'nun şutunda top barajdan döndü. Merih Demiral’ın içeri kestiği topa kimse dokunamayınca fırsat kaçtı.

21’de Kerem Aktürkoğlu, Eren Elmalı'nın sol çizgiden çevirdiği topa dokunamadı.

GOLLL 37’de  Johann Gudmundsson'un sağ kanattan kullandığı kornerde Victor Palsson kafa vuruşuyla topu ağlarımıza gönderdi.

44’te Kerem Aktürkoğlu'nun uzun pasına koşu yapan Umut Nayir, Daniel Gretarsson'un müdahalesiyle tam ceza sahası çizgisinin önünde yerde kaldı. Maçın hakemi Enea Jorgji, topun çizgiyi geçmediğine işaret ederek serbest vuruş kararı verdi. Bu vuruştan yararlanamadık.

45+2’de bu kez kaleyi karşıdan gören noktadan serbest vuruş kullanan Hakan Çalhanoğlu baraja takıldı.

İlk devre 1-1 sona erdi.

52’de  Eren Elmalı'nın pasını kontrol edip  uzak mesafeden vuran Kerem Aktürkoğlu, İzlanda kalecisi Rafn Valdimarsson'u ikinci kez avladı. Skor 2-1

58’de   Kerem Aktürkoğlu'nun attığı 3. golün öncesindeki pozisyonda ofsayt olduğunu belirten hakem golü iptal etti.

73’te Arda Güler'in ara pasını Orkun Kökçü, ceza sahası içindeki Umut Nayir'e aktardı. Ancak Umut fırsattan yararlanamadı.

88’de Arda Güler'in muhteşem bir ara pası daha attı. Bu kez pası iyi takip eden Kerem Aktürkoğlu,  hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, şık bir aşırtma vuruşuyla topu filelerle buluşturdu.

Galatasaray’dan bu sezon Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu yaptığı hat-trickle maçın yıldızı oldu.

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci maçında Gürsel Aksel Stadı'nda İzlanda'yı 3-1 yenen A Milli Futbol Takımımız ilk galibiyetini aldı.

 Galler ile deplasmanda berabere kalan ay yıldızlılar 4 puan ve averajla liderlik koltuğuna oturdu. Victor Palsson ile bir gol bulan İzlanda ise 3 puanda kaldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa