Bursa-İzmir Otoyolu'ndaki kazada 1 kişi öldü

Bursa-İzmir Otoyolu'nda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ölürken, 1 kişi de yaralanarak hastaneye kaldırıldı...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 04:25
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 04:25
Bursa-İzmir Otoyolu'ndaki kazada 1 kişi öldü
EM
Erhan Meyveci Editör

Bursa-İzmir Otoyolu'nda sürücüsünün kontrolünü kaybederek bariyerlere çarpan ve ardından devrilen hafif ticari araçta meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.

Muratcan Atay (34) yönetimindeki 34 HF 3462 plakalı hafif ticari araç, Bursa-İzmir Otoyolu'nun Doğanköy bölgesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu bariyerlere çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulup yan yatan araçta, sürücü Muratcan Atay ve yanında bulunan arkadaşı Turgut Özdemir (50) yaralandı.

Kazayı görenlerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Muratcan Atay’ın olay yerinde yaşamını yitirdiği tespit edilerek cenazesi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Turgut Özdemir ise tedavi edilmek üzere Bursa Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza yapan iki arkadaşın, İzmir’de yaşadıkları ve kargo işi için İstanbul’dan aldıkları hafif ticari araçla İzmir’e gitmekte oldukları öğrenildi.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa