İsrail ordusu yine İsrailli esirleri öldürmüş...

İsrail medyasına göre, Gazze'de İsrailli 3 esir 9 ay önceki İsrail ordusunun saldırısında ölmüş... İşte haberin detayları...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 06:10
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 06:10
İsrail ordusu yine İsrailli esirleri öldürmüş...
EM
Erhan Meyveci Editör

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun iddiasına göre, İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında, Hamas'ın elinde esir tutulan 3 İsrailliyi öldürdü, ancak bu durumu uzun süre kamuoyundan gizledi. Habere göre, bu esirlerden ikisi Ron Sherman ve Nick Beiser adlı askerler, üçüncüsü ise Elia Toledano isimli bir sivil vatandaştı.

Esirlerin Ölüm Nedeni Netleşti

Gazze'deki saldırılarda esirlerin öldüğü Aralık 2023'te tespit edildi. Başlangıçta ölüm nedenleri tam olarak açıklanmasa da, esirlerin ailelerinin talebi üzerine yapılan ek incelemeler sonucunda, ölümlerinin İsrail'in hava saldırısına bağlı olduğu anlaşıldı. Ağustos ayında ordu yetkilileri, bu bilgiyi ailelere iletti. İddiaya göre, İsrail ordusu ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi bu durumu kamuoyuna açıklamakta tereddüt etti.

İsrail Ordu Sözcüsü İddiaları Reddetti

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Kanal 12’nin "Gerçeklerin gizlendiği" yönündeki iddialarının asılsız olduğunu belirterek, esirlerin ölümüne dair soruşturmanın ilerleyen günlerde tamamlanacağını ifade etti. Ordu, 14 Aralık 2023'te bir tünelde esirlerin cesetlerine ulaştıklarını ve soruşturmanın sürdüğünü açıklamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa