İtalyan taraftarlar, İsrail-İtalya maçında İsrail marşını protesto etti

UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup'ta İsrail ile İtalya arasındaki maçın başında, İtalyan taraftarlar İsrail ulusal marşını sırtlarını dönerek protesto etti.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 07:35
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 07:35
İtalyan taraftarlar, İsrail-İtalya maçında İsrail marşını protesto etti
EM
Erhan Meyveci Editör

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, İsrail'deki güvenlik endişeleri nedeniyle İsrail'in ev sahibi olduğu maç, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Bozsik Stadı'nda oynandı. Karşılaşmanın başında ilginç bir protesto gerçekleşti.

Misafir takım İtalya'nın taraftarları arasında bulunan yaklaşık 50 kişilik bir grup, maç başlamadan önce gerçekleştirilen seremonide, İsrail ulusal marşı çalınırken sahaya sırtlarını dönerek İsrail'i protesto etti.

İtalyan taraftarların bu eylemi, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve geniş çaplı tartışmalara neden oldu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren bazı kullanıcılar, bu protestoyu "saygıdeğer ve tarihi" olarak nitelendirirken, diğer kullanıcılar ise protestocuların, fanatik taraftarlar arasındaki "faşist gruplar" olduğunu iddia etti.

Protesto ile başlayan maçta İtalya, İsrail'i 2-1 yenerek 3 puanı kazandı. İki takım arasındaki bir sonraki maçın 14 Ekim'de İtalya'nın Udine kentinde oynanacağı planlanıyor. Ancak, Udine Belediyesi'nin bu maça ev sahipliği yapmak istemediği daha önce basına yansımıştı.

İtalya'da, Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı birçok protesto gösterisi düzenleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa