İsrail Gazze'nin kuzeyini ilhak edecek iddiası...

İsrail basınında çıkan haberlere göre, İsrail hükümeti Gazze'nin kuzeyini ilhak etmeye hazırlanıyor. İşte haberin detayları...

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 08:15
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 08:15
İsrail Gazze'nin kuzeyini ilhak edecek iddiası...
EM
Erhan Meyveci Editör

İsrail gazetesi Haaretz editörü Aluf Benn'in iddialarına göre, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümet, Gazze'nin kuzeyini ilhak etmeye ve bu bölgede İsrailliler için yerleşim yerleri kurmaya yönelik hazırlıklar yapıyor. Benn, bu planın, Gazze savaşının ikinci aşamasıyla bağlantılı olduğunu ve İsrail'in kuzey Gazze'den Netzarim Koridoru'na kadar olan alanı kontrol altına almaya çalışacağını belirtti.

Makalede şu ifadelere yer verildi;

Benn'in makalesine göre, bu ilhak ve yerleşim süreci, uluslararası tepkilere bağlı olarak kademeli şekilde ilerleyecek. Bu süreçte, eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Giora Eiland'ın önerdiği gibi, Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerin yaşam tehditleri bahanesiyle bu bölgeden çıkarılabileceği öne sürülüyor.

Ayrıca Benn, Netanyahu'nun, BM'nin Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA'yı Gazze'den çıkarmayı amaçladığını ve bu fırsatı İsrail sağının bir başarısı olarak gördüğünü iddia ediyor. Bunun yanı sıra Benn, Netanyahu'nun Gazze'deki İsrailli esirleri geri getirmekten vazgeçtiğini ve Hamas'ın bu durumu kendi lehine kullanmaya çalıştığını öne sürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa