Beyaz Saray'dan Afganistan raporu açıklaması...

Beyaz Saray, Cumhuriyetçilerin yayımladığı ve Afganistan'dan çekilme konusunda Joe Biden yönetimini suçlayan raporda "yeni bir unsur olmadığını" savundu.

EM
Erhan Meyveci Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 08:35
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 08:35
Beyaz Saray'dan Afganistan raporu açıklaması...
EM
Erhan Meyveci Editör

Beyaz Saray, Cumhuriyetçilerin yayımladığı ve Joe Biden yönetimini Afganistan'dan çekilme konusunda eleştiren raporu reddetti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın toplantısında raporu değerlendirerek, raporun yeni bir bilgi içermediğini savundu. Kirby, Afganistan'dan çekilme kararının eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde alındığını ve mevcut koşullarda başka bir yolun mümkün olmadığını belirtti.

Kirby, "Yapılan hataların sorumluluğunu kabul ettik" derken, çekilme sürecinin iyi planlandığını ancak her planın bazı zorluklar içerebileceğini ifade etti. Ayrıca, ABD'nin Afganistan'dan çekilmek dışında bir seçeneği olmadığını vurguladı.

Cumhuriyetçilerin hazırladığı rapor, Biden yönetimini, 2021'de Afganistan'dan çekilmeyi "korkunç bir şekilde" yürütmekle suçladı. Temsilciler Meclisindeki Demokratlar ise raporu, Donald Trump'ın rolünün göz ardı edildiği gerekçesiyle eleştirdi.

ABD, Taliban'ın Kabil'i kontrol etmesinin ardından, 31 Ağustos 2021'de Afganistan'dan çekilme sürecini tamamlamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa