Herzog “esirler” dedi, Ben-Gvir’in partisi tepki gösterdi

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, "esirlerin evlerine dönmesi için” birlik çağrısında bulundu, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in partisi tepki gösterdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 09:20
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 09:27
Herzog “esirler” dedi, Ben-Gvir’in partisi tepki gösterdi
AA
Kaynak AA

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan esirlerin geri getirilmesi için birlik çağrısı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Gazze'de esir alınan İsrailli askerlerin geri getirilmesi için tüm siyasi güçleri ortak hareket etmeye çağırdı. Herzog, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, siyasi sistemin sağ ve sol kanatlarının birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Esir aileleriyle buluşma

Herzog, Gazze'de esir tutulan İsrailli kadın askerlerin aileleriyle bir araya geldi. Bu buluşmanın ardından yaptığı açıklamada, esirlerin geri getirilmesinin önemine vurgu yaptı. Herzog, "Kritik bir an yaşıyoruz. Esirlerin evlerine dönmesi için güçlerimizi birleştirmeliyiz" dedi.

Esir takası anlaşmasının bedelleri

Herzog, esir takası anlaşmasının kaçınılmaz olarak "acı bedeller" getireceğini, ancak bu adımın atılmaması halinde daha ağır sonuçlarla karşılaşılabileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı, esirlerin bir an önce evlerine dönmeleri için her şeyin yapılması gerektiğini belirtti.

Yahudi Gücü Partisi'nden sert tepki

Aşırı sağcı Yahudi Gücü (Otzma Yehudit) Partisi, Herzog’un çağrısına tepki gösterdi. Partiden yapılan yazılı açıklamada, Herzog'un çağrısının "sorumsuzca" olduğu ve Hamas ile sol kesimin propagandasını desteklediği iddia edildi.

Gazze'ye askeri baskı talebi

Yahudi Gücü Partisi, esir takası anlaşmalarına karşı çıktığını ve Gazze’ye askeri baskının artırılması gerektiğini savundu. Ayrıca, Gazze’ye insani yardım ve yakıt girişlerinin durdurulmasını talep etti.

Hükümetten ayrılma tehdidi

Yahudi Gücü lideri Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, daha önce Gazze ile esir takası anlaşması yapılması halinde hükümetten ayrılma tehdidinde bulunmuşlardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa