Meteoroloji yağış beklenen illeri sıraladı

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün pek çok bölgede sağanak yağış bekleniyor. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Detaylar haberde...

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 09:21
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 09:55
Meteoroloji yağış beklenen illeri sıraladı
Hakan Öksüz Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkemizin doğu kesimleri ile Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Yağış beklenen iller

Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Adana, Artvin çevreleri ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Yurdun diğer bölgelerinde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Muş ve Ağrı'da kuvvetli yağış uyarısı

Özellikle Muş ve Ağrı çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. 

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Sıcaklıklar bölgelere göre değişiyor

Hava sıcaklıklarının iç ve kuzey bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Ege Bölgesi'nde sıcaklıkların 3 ila 5 derece düşmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişimi olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar güney ve batıdan esecek

Rüzgarın genellikle güney ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman ise orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bu rüzgarın özellikle yağış alan bölgelerde etkisini göstereceği belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa