Narin'in ardından bir kayıp çocuk daha

Türkiye, Narin'e ağlarken Çanakkale'den de kayıp haberi geldi. 12 yaşındaki Resul Guliyef için ekipler arama çalışması başlattı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
10 Eylül 2024 09:21
GÜNCELLEME
10 Eylül 2024 10:26
Narin'in ardından bir kayıp çocuk daha
O
Onur Çetinkaya Editör

21 Ağustos günü, Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde yaşanan olayda, Kur'an kursundan dönen Narin Güran, eve geri dönmeyince ailesi kaybolduğunu fark etti. 

Aile ve köylüler, Narin’i kendi imkanlarıyla aradı ancak sonuç alamayınca, aile  jandarmaya başvurdu. Bunun üzerine geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı. 

Bağlar Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edilerek, arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Soruşturma sürecinde Narin’in ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. Ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde, ısırık izlerinin Narin’e ait olup olmadığı belirlenemeyince, E.G. serbest bırakıldı.

Daha sonra Narin'in amcası ve aynı zamanda köy muhtarı olan Salim Güran, aracında yapılan incelemeler sonucunda, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleşen bulgular nedeniyle gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan Salim Güran, "Kasten öldürme" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından tutuklandı.

Çalışmaların 19'ncu gününde 8 yaşındaki Narin'in cansız bedenine ulaşıldı. Küçük kızın cesedinin çuval içerisinde bulunduğu öğrenildi. Cesedin bulunmaması için üzerini taş ve çalılarla örtüldüğü de belirtildi. 

Narin Güran'ın gerçekleştirilen otopsisinde cansız bedeninden 91 numune alındı. Çuvalda Narin'in sol bacağının diz kısmından kopuk olduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası  S.G'nin eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Tüm Türkiye'yi yasa boğan küçük Narin, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla sonsuzluğa uğurlandı. 

Çanakkale'de kayıp çocuk ihbarı

Türkiye, Narin'e ağlarken bir kayıp haberi de Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Pınarbaşı köyünden geldi. Sabah ailesiyle birlikte okula giden 12 yaşındaki Resul Guliyev dönüş yolunda ise çantasını yırttı. Durumu annesine anlatan çocuk annesinin uyarısıyla korkarak evi terk etti. 

Akşam çocuklarının eve dönmediğini gören aile durumu ekiplere bildirdi. 12 yaşındaki Resul'ün kaybolması sonrası ekipler köy çevresinde geniş çaplı arama çalışması başlattı.

Resul'ün en son, köy çıkışında bulunan güvenlik kamerasına takıldığı görülürken ekipler köy içinde ve köy çevresinde bulunan güvenlik kameraları incelemeye aldı. 

Korkulan olmadı kayıp Resul bulundu 

Diğer yandan, 12 yalındaki Resul'ü arama çalışmaları günün aydınlanmasıyla  tekrar başladı. Küçük çocuk evinden 7 kilometre uzaktaki Bozalan mevkisinde bir vatandaşın traktörü ile gezerken bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa